For at en torsk/skrei skal få betegnelsen kaffetorsk må den veie over 30 kilo. For godt over 50 år siden begynte Lofotposten å dele ut kaffe til alle fiskerne som fikk en torsk/skrei over 30 kilo i lofotsesongen og dermed var kaffetorsken skapt.

Friele med som mannskap

Kaffetorsken er et begrep i Lofoten, og Lofotposten vil selvsagt føre tradisjonen videre.

Også i år er kaffehuset Friele med som mannskap, og de stiller med kaffetorskkaffe som de har gjort de siste årene. Siste fredag ankom det flere paller med kaffetorskkaffe, så nå venter vi på meldingen om at årets første kaffetorsk er landet.

I fjor ble årets første kaffetorsk levert 31. januar. Det var skipper Ole A. Ernstsen på linebåten «Brattholmen» som leverte kaffetorsken på 33 kilo til Sufi AS på Ramberg.

Ole fikk årets første kaffetorsk: - Vi vet jo det vanker litt ekstra når vi får den første

Meld inn

I fjor ble det meldt inn 198 kaffetorsker. Rekorden er fra 2016, og den lyder på 489 kaffetorsker.

Nå er det bare å melde inn. Torsken/skreien må veie over 30 kilo for å bli en kaffetorsk. Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken. Du kan melde kaffetorsken til [email protected] eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.

Mens vi venter på årets første kaffetorsk kan du kose deg med bildene fra kaffetorskene fra i fjor.

Bildeserie

Se alle årets kaffetorsker