Gå til sidens hovedinnhold

Kan ta en uke å reparere sjøkabel som ble skadet onsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, forteller at det kan ta opp mot en uke å reparere sjøkabelen som ble skadet onsdag.

- Det blåste noe helt hinsides på onsdag. Slik det ser ut nå har vi fått et sjøkabelbrudd. Vi antar at det er en konsekvens av uværet, uten at vi er helt sikre, sier Amundsen.

Torsdag morgen var mye kraft kommet tilbake, og ifølge Amundsen fungerte reservekraften som den skulle. Det viste seg å være et mye bedre resultat enn tidligere fryktet, med kun fire «siter» ute i hele regionen.

Nå må Telenor rekvirere et kabelskip for å reparere skaden. Båten må seile fra Harstad, og Telenor må anskaffe nye kabler. Dette vil det bli lagt en plan på i løpet av fredag.

– Bruddet er mest sannsynlig i området rundt Gimsøystraumen. De verst berørte områdene er på yttersiden av Gimsøy. Det gjelder mobilnette og bredbåndsnettet. Om det gjelder andre tør jeg ikke svare på. Nå gjør vi det vi kan, men det må være godt vær før vi går i gang med skjøting av kabelen. Hvis jeg skal gjette er dette et arbeid som kan omtrentlig en ukes tid. Heldigvis gjelder ikke veldig mange kunder, sier Amundsen.

Kommentarer til denne saken