Lofotposten har flere ganger skrevet om lofotinger som drar bomtur til Svolvær for å få nytt pass. Systemet for å bestille time på forhånd er ennå ikke på plass. Kombinert med at bankene nå krever pass som identifikasjon har dette ført til lang kø og amper stemning foran skranken hos politiet i Svolvær de to dagene i uka det utstedes pass.

- 95 prosent av de passene vi utsteder nå er ikke til folk som skal reise, men som skal identifisere seg i banken. Det er kul på veggen her i dag, og bankenes krav har gitt oss ei ekstra utfordring, sier Steira som attpåtil har midlertidig redusert bemanning blant personellet.

Onsdag kom flere kjørende fra vest i Lofoten og ble naturlig nok opprørte over å ikke få bestilt pass.

Politiet har valgt å sette disse opp på ei liste som får komme i passkiosken fredag. Denne lista er nå full.

Budskapet fra politistasjonssjefen er: Har du ikke fått time førstkommende fredag, er det ingen vits i å møte opp for å pass.

Når kommer timebestillingssystemet på plass?

- Det skulle vært klart denne uka, men det mangler noe før det kan startes. Systemet er installert og opplæring er gitt, så vi er klare når de siste brikkene er på plass, sier Steira.

Har dere forsøkt å få hjelp fra andre steder i distriktet for å øke kapasiteten?

- Ja, vi har forsøkt å få personell fra Bodø og fra Sortland, men det er stor pågang der også.

Kan dere utvide åpningstid for pass til flere dager enn onsdag og fredag?

- I øyeblikket er det ikke mulig, men vi prøver.

Lofotposten har snakket med folk som har besøkt politistasjonen onsdag. Situasjonen beskrives som kaotisk og amper. Politistasjonssjefen forstår frustrasjonen.

- Hvis folk vil kjefte på noen, så ber jeg om at de kjefter på meg i stedet for dem som sitter i skranken. De kan ikke noe for at situasjonen er slik og de prøver bare å gjøre jobben sin mest mulig effektivt, understreker Steira som håper å snart kunne presentere løsninger for passkiosken som publikum blir fornøyd med.