I ei av de gamle rorbuene ved kaia i Nusfjord i Flakstad har Kari Schibevaag åpnet nytt lokale for sitt aktivitetssenteret. Aktivitetssenteret er også på Sakrisøy i Moskenes, hvor hun har vært i tre sesonger. I Nusfjord er det fortsatt flest eldre turister, men Schibevaag håper aldersgruppa kan endres.

– Det er et veldig kult område, og Nusfjord er en veldig fin plass for mange ulike aktiviteter. Her kan du stå på sup, padle kajakk, fiske, snorkle eller se etter havørn. Det er også flere restauranter her. Vi må vise hvor bra området er, og få inn litt ungdommer som liker å drive med sport og aktiviteter, sier den tidligere verdensmesteren i kitesurfing og snøkiting.

Inn i rorbua er det en jevn strøm av turister som ønsker å prøve aktivitetene hun tilbyr. De spør om pris, hva de kan prøve og mulighetene for å reise med kajakk uten guide.

Les også: Astronaut-trening på Nesland: - Like bergarter som på månen

Tøff prosess

Tidligere drev hun aktivitetssenteret ved campingen på Flakstadstranda. I vinter fikk campingen nye eiere, som sa opp Schibevaag. På julaften fikk hun beskjed om at hun måtte flytte bedriften.

– Det har vært tøft å flytte bedriften. Vi har selvfølgelig merket det, og det har ikke bare vært en enkel prosess. Det tar tid, og det tar tid å se at det kanskje var meningen. Nå må vi bygge det opp igjen, slik at folk vet hvor vi er. Turistene kommer naturlig når man har et godt produkt, forteller hun.

– Det hadde ikke gått uten teamet mitt. Jeg står ikke i det alene, og jeg har mange venner og kjente som stiller opp og hjelper til når det trengs, sier hun.

Schibevaag har selvstendige ansatte som hun stoler på, slik at hun kan veksle mellom hvor hun jobber og være der det trengs. Hun forteller at hun ikke driver senteret for å bli rik, men fordi hun liker det og det er det hun har lidenskap for.

– Jeg har andre jobber utenom sesongen. Alle tror jeg har fri når jeg stenger, men nei. Det er da man jobber. Jeg holder ulike foredrag, er guide på folkehøgskole og tar litt fotografijobber, sier Schibevaag.

Les også: Nytt tilbud i Nusfjord: - Det er en stor ære å ha kongehuset til stede under åpningen

Reiser etter forholdene

Aktivitetssenteret har blitt mer mobile og flytter seg etter forholdene. De stedene hvor det er mest vind og bølger, surfer de. Kajakkturer er det best forhold til i Nusfjord.

– Vi visste at det var gode forhold for kajakk her før flyttingen. Tidligere har vi kjørt de som ønsker å padle kajakk hit, sier hun.

Nå skal Schibevaag jobbe i Nusfjord og på Sakrisøy denne sommersesongen. Etter sesongen er hun mer usikker på planene framover.

– Alle spør hvilke planer jeg har. Det kom jo som et sjokk at vi måtte flytte. Jeg må se hva jeg gjør videre, og om jeg blir her i Lofoten. Etter sesongen skal jeg ta et lite oppgjør med meg selv og finne ut hva jeg vil.

Les også: Verdenskjent attraksjon kutter fra 50 til 2 busser om dagen: - Vi vil lage en bedre opplevelse