Utenfor grillhytta ligger det som ser ut som rester av en sofa. Inne i hytta ligger en halvfull søppelsekk, og tomme pakker som har inneholdt bacon og grillkjøtt. En sittebenk er båret ut og kastet bak hytta. I gapahuken står to benker som er båret dit fra grillhytta. På bakken har det vært tent bål.

Grillhytta og gapahuken eies av Steinfjorden Bygderåd på Vestvågøy, og ligger i tilknytning til nærmiljøanlegget. Fredag kveld ble begge byggene stengt.

- Dette er bare trist. Grillhytta er veldig mye brukt. Eltoft Montessori-skole er på tur her hver dag i skoleåret. Den brukes av barnehager på Vestvågøy. Her er sitteplasser til 50 personer, og bedrifter og andre leier plassen til sosiale samvær. Derfor er det ille at noen dumper søppel her, som møbelrestene, og lar avfall etter grilling bli liggende inne i grillhytta. Å tenne bål på bakken skal ikke forekomme her. Det lager sår i jorda, og går ut over trivselen med å være her, sier Svein Hansen.

Han understreker at bygderådet gjerne ser at begge byggene brukes, men har tidligere slått ned på camping i området.

– Det er blitt bedre. Nå håper vi ikke at forsøplingen gjentar seg. Jeg vil oppfordre de som har slengt fra seg søppelet om hente det så snart som mulig, sier Hansen og minner om at de som ønsker å bruke grillhytta gjerne kan kontakte bygderådet på forhånd.

Rådet er stolt av anlegget. Grillhytta ble bygd i 2011, av en av bygdas nestorer, Karl Klevstad, og er bygd med tømmer fra Mærvoll.