Tidligere i oktober skrev Lofotposten om seks kattunger som ble dumpet på sjøen i en plastpose for å dø. Hendelsen skjedde i Svolvær, og fikk stor oppmerksomhet på Dyrebeskyttelsens Facebook-sider.

 

To av kattungene var døde da de ble funnet, mens fire av de overlevde den tragiske hendelsen. Med hjelp fra Dyrebeskyttelsen i Tromsø har de fire kattungene nå fått seg en ny mor i katten Blue Belle i Tromsø. Dette skriver Nordlys.

Siden hendelsen inntraff har Dyrebeskyttelsen fostret opp kattungene i påvente av en mulighet for å skaffe dem en ny familie. Søndag kveld kom de til Tromsø.

– Kattungene er nå ført sammen med en mor, og hun har tatt de til seg. Det betyr at det nå er en kattemor som kan lære dem opp i alt de trenger å bli lært opp i, sier Susanne Langvad, styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge i Tromsø, til Nordlys.

Anmeldt tilfellet

Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH har nå anmeldt hendelsen.

– Dette er et tydelig brudd på dyrevelferdsloven, sier Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH.

I slutten av august lanserte Sør-Trøndelag politidistrikt dyrekrimteamet som skulle være de første til å teste ut dyrepolitiordningen her til lands. I forbindelse med denne satsingen fra politiet, har NOAH også anmeldt flere tilfeller av dumping av dyr.

– Dumping forårsaker lidelse, i form av både tørst, sult og kulde. Dumping er et lovbrudd som tidligere ofte har blitt forbigått. Med den nye satsingen fra politiet, har vi nå også fått en dom i dumping av dyr, sier Martinsen.

Hun understreker at nå som politiet tar vold mot dyr på større alvor, er det viktig at slike dumpingtilfeller blir anmeldt. Marinsen og NOAH har enda ikke fått svar fra politiet angående anmeldelsen av dumpingen av kattungene i Svolvær.

– Slike ting pleier å ta litt tid, sier veterinæren.

Ikke mottatt

Polititstasjonsjef i Vågan, Tor Håvard Bentzen, sier at politiet ikke har mottatt anmeldelsen ennå, men forsikrer at den blir tatt på alvor når den kommer.

– Per nå vet vi ingenting fordi vi ennå ikke har fått anmeldelsen. Vi har derfor heller ingen navn på mistenkte, sier Bentzen.

Langvad sier at det ikke er alle mødre som er villige til å ta i mot fremmede kattunger, men det har altså Blue Belle gjort. Hennes egne kattunger var såpass store at de kunne flytte fra henne.

– Det er jo kjempe bra, og det vi kaller en lykkelig slutt, avslutter styrelederen i dyrebeskyttelsen i Tromsø.