Idrettspris til Nikolai (15)

Idrettspris: Nikolai Berg Fredriksen ble tildelt Vågan Idrettspris 2017. He rmed trener Bjørn Tingvoll

Idrettspris: Nikolai Berg Fredriksen ble tildelt Vågan Idrettspris 2017. He rmed trener Bjørn Tingvoll Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nikolai Berg Fredriksen ble hedret med Idrettsprisen for sin innsats i turn under Lofoten Open lørdag.

DEL

– Dette var helt fantastisk, forteller Nikolai etter å ha fått prisen.

Han hadde en liten anelse om at det var han som skulle få prisen, da leder i Vågan Idrettsråd, John Arne Jakobsen leste opp begrunnelsen.

– Da han sa at det var noen som hadde drevet med turn i seks år, så skjønte jeg det. Så begynte han å snakke om hvilke konkurranser vinneren hadde vunnet, og da skjønte jeg mer og mer at det måtte være meg, forklarer Nikolai.

Å få tildelt idrettsprisen innebærer at man får en gavesjekk på 2500 kroner, samt et litografi av Lars Erik Karlsen. Nikolai har allerede bestemt seg for hva han skal bruke pengene på.

– Jeg skal i hvert fall få meg en ny turndrakt forteller han, og skyter inn at en sånn utmerkelse hjelper veldig på motivasjonen til å holde på med turn.

om to uker venter landsfinalen i turn i Sotra arena.

Motivasjon for klubben

– Er ikke det fantastisk, svarer trener Bjørn Tingvoll på spørsmål om hva han synes om at Nikolai vant Idrettsprisen for 2017.

– Det er så velfortjent og alle som var her i dag har fått sett hva som kreves for å hevde seg i toppen, sier Tingvoll.

Tidligere har Andrine Hegdahl vunnet Vågan Idrettspris, også for sin innsats innen turnsporten.

– Det er en fantastisk motivasjon for oss som klubb at vi klarer å hevde oss. Det har Andrine gjort og nå gjør Nikolai det, forteller Tingvoll og legger til at klubben har lagt vekt på å satse.

Enstemmig

Leder i Vågan Idrettsråd, John Arne Jakobsen forteller at det i mai ble bestemt at Nikolai skulle få idrettsprisen.

– At et enstemmig styre i Vågan Idrettsråd valgte å gi prisen til han er på bakgrunn av resultatene hans lokalt, regionalt og nasjonalt, sier han og forteller at de i alt mottok fire nominasjoner fra de forskjellige idrettslagene i kommunen.

Vågan Idrettsråd har som formål å premiere og inspirere unge, aktive utøvere i Vågan kommune. Prisen deles ut hvert år til idrettsutøvere fra Vågan som har utmerket seg innen sin idrett.

Tidligere har blant annet Christer Jakobsen og Andrea Hansen vunnet prisen for sin innsats i bowling og Andrine Hegdahl for sin innsats i turn.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags