Håndballrekruttering: – Min drøm er å bli mesterstjerne i sport

Skuddtrening: Synne (6) og Haakon (6 1/2) synes det var artig å skyte på mål.

Skuddtrening: Synne (6) og Haakon (6 1/2) synes det var artig å skyte på mål. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange hadde tatt turen til Vågar Idrettspark mandag kveld til spontanrekrutteringskveld for håndballgruppa i Kabelvåg idrettslag (KIL).

DEL

Synne (6) og Haakon (6 1/2) møtte begge opp til rekrutteringskvelden som håndballgruppa i KIL hadde trommet sammen.

– Jeg har lyst til å spille håndball fordi at jeg synes det er gøy og fordi at mamma er trener, forteller Synne.

Fra før av går hun på klatring.

– På klatring så står pappa nede på gulvet og sier hvor jeg kan gå, sier hun og skyter inn at hun synes det er ekstra gøy med håndball når storjentene spiller med henne.


– Jeg liker å spille håndball for det er noe helt annet enn klatring. Det er veldig gøy når Tiril og Ulrikke viser med nye ting på håndballen, sier hun og forklarer at begge er mye større enn henne, og Ulrikke, hun går på videregående skole.

Håkon har planene klar for framtida. Han skal nemlig bli mesterstjerne.

– Jeg har lyst til å begynne på håndball fordi jeg liker sport. Min drøm er å bli mesterstjerne i sport, sier han og viser til at han går på fotball, taekwondo og nå håndball.

– Jeg skal begynne på turning også, hvis jeg finner ut at jeg liker mer sportsgreier, slår han fast.

Holder seg aktiv

Ariel (6 1/2) har tatt med seg mamma Silje Andreassen på rekrutteringskvelden. Ariel ville begynne på håndball etter å ha sett søskenbarnet på 13 år spille.

– Hun ville begynne etter å ha sett søskenbarnet spille, forteller mamma Silje. Ariel selv hastet videre til neste aktivitet.

Mamma Silje spilte selv fotball da hun var yngre, og er glad for at Ariel viser glede for en lagsport.

– Jeg synes håndball er veldig bra, for da får hun holde seg i aktivitet. Hun er veldig aktiv og gjennom håndballen kan hun få utløp for den energien. I tillegg så synes jeg det er viktig at hun får lov til å lære seg å spille på lag med andre og det virker som det er et godt samhold i klubben, og det mener jeg at en sport bør være, sier hun.

Les også : Nå kan du se haugevis av håndballkamper på Lofotposten

Savner de yngste

Kjetil Albertsen, leder i håndballgruppa til KIL forteller et det er første gang håndballgruppa arrangerer en egen rekrutteringsdag.

– Det er første gang vi prøver å rekruttere på denne måten. Vi har savnet de yngste i gruppa. De senere år har det vært flere år hvor vi ikke har kunne hatt lag på de minste, forteller han.

På lørdag bestemte håndballgruppa seg for å ha en rekrutteringskveld på mandag. På tross av kort varsel hadde flere tatt turen til hallen mandag kveld. Cirka 12 nye navn fikk håndballgruppa på blokka etter rekrutteringskvelden. Men det er fortsatt åpent for etternølerne.

– Vi har plass til flere. 1. til 5. klasse begynner med treninger på onsdager fra klokken 17.00 til 18.00, melder Linda Martinsen i håndballgruppa.

Albertsen forteller at de minste har en trening i uka, og at de prøver å samkjøre det med andre aktiviteter.

– Vi prøver å samkjøre aktivitetene spesielt med fotball slik at vi har lav aktivitet når det er høy aktivitet i fotball og motsatt.

Les også:

    Konkurranseinnstinktet kom fram under rullatorløpet i Vågar Idrettspark.


    Lenger opp i årskullene har KIL håndball stabile lag.

    – Det som er bra er at vi har stabilt medlemstall fra j12 og g12 og oppover i årskullene. De bistår som trenere og hjelper oss å arrangere håndballskole, slik at vi har alle muligheter til å følge opp de minste, forteller han.

    For anledningen stilte j13 og g14 opp som aktivitetsledere sammen med trener Anne Rasch.

    Artikkeltags