86 mil i bil for KIL - hver helg!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hver eneste helg kjører Joakim Gratland og Richmond Freyr Tromsø-Kabelvåg-Tromsø for å spille håndball i Kabelvåg IL G16.

DEL

- Vi har et 1-4-1-system på turene som gjør at det hele går smertefritt. En time spising, prat, musikk og sms – fire timer soving – en time oppvåkning og forberedelser før trening, kamp eller hjemkomst, åpner 16-åringene.

Lysten driver verket

- Det er lysten som driver verket. Vi driver jo med det artigste og mest lystbetonte som finnes. Hvis den dagen kommer at det ikke lenger er artig å bruke så mye tid og krefter på å få trene og spille kamper for KIL G16, kutter vi ut, fortsetter Joakim og Richmond som til daglig er å finne på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) håndball i Tromsø.

- Vi har det helt fantastisk både på NTG i Ishavsbyen og i Kabelvåg IL G16. Et par treningsøkter om dagen, 18-20 timer trening i snitt hver uke, pluss seriekamper og turneringer. Kan vi ha det bedre? smiler duoen.

Foreldrene stiller opp

Joakim er tromsøværing, Richmond våganværing. De ble kjent med hverandre da de som 12-åringer spilte mot hverandre i en turnering.

- Richmond pådro seg en hjernerystelse i kampens hete. Mamma og pappa stilte opp og hjalp til – og stiftet i den anledning bekjentskap med Richmonds foreldre. Det hele utviklet seg etter hvert til et varig vennskap både for Richmond og meg og foreldrene våre, forteller Joakim.

- Et vennskap som vi alle setter stor pris på, føyer Richmond til.

At det pendles Tromsø-Kabelvåg-Tromsø hver helg, og ikke spilles håndball for en Tromsø-klubb, skyldes ganske enkelt at en synes håndballtilbudet er best i Kabelvåg IL.

Til Tromsø

Da Richmond var ferdig med grunnskolen, stod valget mellom videregående skole i Bodø eller Tromsø.

- Det ble Tromsø, fordi der kom både Joakim og jeg inn på NTG håndball, og der kunne jeg bo på hybel hos Joakim. Jeg angrer ikke et sekund på at det ble slik, smiler Richmond.

- Og når håndballfrelste og oppofrende mamma og pappa kjører oss til Kabelvåg hver helg, bor de i campingvogna som står plassert like utenfor huset hos Richmond, legger Joakim til – like smilende og fornøyd som bestevennen.

Klare mål

Joakim og Richmond har ambisjoner på håndballbanen. Via topphåndball i Norge, kanskje Elverum, og til utlandet, kanskje Tyskland.

En linjespiller og en midtback med drømmer og mål, to talenter som vi ikke har hørt siste ord om på håndballbanen.

Enn om kjærester forkludrer drømmene og planene..?

- Det har vi ikke tid til, her går det i skole og håndball, bedyres det, med krav på å bli trodd.

- Fredag dreier det seg om å rekke treninga i Kabelvåg, søndag handler det om å få med seg den siste Kabelvåg-treninga eller en kamp før vi drar tilbake til Tromsø. I uka dreier det seg om skole og trening, slås det fast.

Les også: Tre lovende håndballspillere fra Lofoten tatt ut til talentsamling

86 mil hver helg

86 mil hver helg for å trene og spille håndball på 16-årsnivå. Smak skikkelig på den! Og fortell historien til alt og alle du møter som ikke bor i Nord-Norge!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags