Sølv til J12 og G16 på Rallarcupen: – De har trykket på hele veien

KIL J12 gikk helt til finalen under Rallaren Cupen i Kiruna.

KIL J12 gikk helt til finalen under Rallaren Cupen i Kiruna.

Artikkelen er over 1 år gammel

KIL J12 ble nest best av 18 lag i sin klasse.

DEL

– Det har vært kjempeartig hele helga. Alle jentene har hatt en fin opplevelse, forteller Ørjan Sten Berg Jakobsen trener i KIL Håndball.

Han reiste til Kiruna med to lag med seg. J12 og J13.

– Vi startet fredags kveld med to kamper. For J13 buttet det litt imot, og de fikk et surt tap. Mens J12 peiste på og endte i kvartfinale lørdag kveld. Der var de knallgode i forsvar og slapp ikke laget fra Alta igjennom og vant kampen 11–4. Tidlig i dag møtte de Strømnæs og sto knallgodt i forsvar og vant med stillingen 11-7, forteller treneren.

– Vokst

– De har vokst gjennom turneringen, og kom seg til finalen. De har trykket på hele veien, og det er en seier uansett. De kom seg så langt og har fått med seg en pokal hjem som bevis. Det var 18 lag i den klassen, og de kom på 2. plass.

Selv om det har vært en helg full av kamper og spilling, ser det ut til at alle kommer på mandagens trening.

– Vi skal ha ei lita trening i morgen. De fleste var ganske gira på å komme seg på trening. Da skal vi kose oss og prate om helga. Rett og slett glede oss over det de har prestert, sier han.

Spennende finale

I finalen spilte J12 en spennende kamp mot Uppsala.

– Vi lå under 6–1 i starten av første omgang. Etter en timeout gruste jentene på og vi klarte å holde stillingen jevn. Stillingen var lenge 7-7, men så mistet vi ballen og de scoret i de siste sekundene. Det var helt tilfeldig. Men vi har vunnet sølv og er godt fornøyd.

Keeper Linnea Henriksen ble kåret til banens beste i finalen.

– Hun og forsvaret gjorde en formidabel innsats. Jeg er kjempestolt av jentene. Noen er ganske ferske og vi har en spiller som er tre år yngre enn de andre, og bare tre innbyttere. Likevel klarte vi oss så godt. Og det var gode lag vi møtte.

– God oppladning

KIL G16 kom også til finalen i sin klasse, men tapte 20–14 mot Alta. G13 kom på fjerdeplass etter at de vant pulja.

Trener Asta Sigurdardottir, forteller at de er godt fornøyde med prestasjonene til de to G16-lagene i Kiruna.

– Det gikk veldig bra! Vi reiste for at alle guttene skulle få mye spilletid, og at vi skulle komme så langt er en ren gevinst. Hovedmålet vårt var å få en god oppkjøring i forkant av sesongen og at det skulle være en hyggelig seanse for alle sammen, forteller Sigurdardottir på telefon.

Det ene laget vant sin pulje og kom til A-sluttspillet. Det andre laget tapte en og vant to kaper i gruppespillet og endte på femteplass.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatene. Det har vært en knallgod oppkjøring. Også i fjor reiste vi til Kiruna for å få en god oppladning til sesongen som venter. Vi spilte en god kamp mot Alta selv om det ble tap. Vi slo dem i gruppespillet, og finalen kunne egentlig bikket begge veier. Vi hadde litt stang ut, forteller hun.

Er guttene skuffet?

– Nei, men gutten er slitne. Vi hadde henholdsvis en og to innbyttere på de to lagene, så dem har fått kjørt seg hardt. At vi kom så langt er bare pluss og en bonus, forteller en fornøyd trener.

KIL G16 tok sølv i Kiruna.

KIL G16 tok sølv i Kiruna. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags