Theodor (15) er eneste Lofotgutt som skal på nasjonal håndballsamling: – Jeg møter de beste i landet

Theodor Alsing Johnsen (15) reiser i august til Skien og nasjonal talentsamling i håndball.

Theodor Alsing Johnsen (15) reiser i august til Skien og nasjonal talentsamling i håndball. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Forrige helg var Theodor Alsing Johnsen på regional talentsamling i Orkanger. Der imponerte svolværingen såpass at han nå er tatt ut til sentral Talentsamling i august.

DEL

Av omtrent 150 ungdommer født i 2003 ble Theodor en av de åtte guttespillerne som ble plukket ut til den nasjonale samlingen.

Åtte jentespillere ble også plukket ut og skal reise til Skien i august.

Allerede i august skal han reise til Skien for å vise hva han er god for.

– Jeg skulle ønske at jeg fikk litt lengre tid til å trene. Men jeg vet hva jeg må trene på og at det blir noen av de samme testene som i Orkanger, forteller Theodor Alsing Johnsen.

Mestringsfølelse

Bakspilleren er kjempeglad for at han kom gjennom nåløyet til neste nivå.

– Jeg synes det var veldig gøy å bli plukket ut. Det gir en stor mestringsfølelse, forteller han og understreker at det gjør det ekstra stas at det er bare åtte som klarer å kvalifisere seg til samlingen.

– Det er ikke mange som får muligheten, og vi var jo ganske mange som møttes på Orkanger, sier han og avslører at han håpte på at det skulle gå hans vei etter den regionale samlingen.

Les også: Guro (15) på talentsamling etter skade: – Jeg er stolt over det jeg har lagt ned

På spørsmål om hva foreldrene synes om uttaket til Skien-samlingen blir 15. åringen som 15. åringer flest.

– De er veldig stolte, og de synes det er gøy at jeg har gått videre, men jeg synes det blir litt mye oppmerksomhet, det er jo ikke landslaget jeg er tatt ut til akkurat, sier han, hvorpå journalisten skyter inn at han er en av åtte utplukka av totalt 75 guttespillere, og at foreldrenes iver er forståelig.

Eneste Lofot-spiller

Talentsamlingen er i regi av Håndballforbundet, og alle de beste 15-åringer møtes der.

– Jeg er den eneste fra Lofoten som skal, og jeg møter de beste i landet. Det blir nok vanskelig og en spesiell stemning.

Selv om Theodor drømmer om at håndballen skal bli hans yrkesvei er han realistisk i formingen av framtidsplanen.

– Jeg har jo lyst til å bli bedre i håndball, og nå ser det ut som det går, men skole er det viktigste. Jeg må ha fokus på det ved siden av, slik at jeg har noe å falle tilbake på hvis det går skeis med håndballen, forteller han og skyter inn at han etter 10. klasse ønsker seg skoleplass ved håndball-linja ved Norsk Toppidrettsgymnas i Bodø.

– Det er litt gøy at det er flere kjente der, sier han og refererer til flere KIL- og SIL-spillere som skal begynne der til høsten.

Bakspiller Viljar Hansen også fra KIL Håndball, ble valgt ut til reservetroppen til den nasjonale samlinga som går av stabelen i Skien fra 6. til 9. august.

Les også: Unge lofotinger tatt ut til talentsamling

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags