Redningsskøyta "Det Norske Veritas" og Sea King redningshelikopter rykket ut. Helikopteret kom  fram til havaristen klokka 11.20 og gikk i gang med å heise mannskapet opp fra båten.

"Kim Roger" fra Sørvågen forliste etter motorstopp. Se video fra 330-skvadronen som deltok med Sea King redningshelikopter i aksjonen.

Hovedredningssentralen melder at alle fem om bord i fiskebåten er i fin form og er sjekket av legen om bord i helikopteret. Mannskapet er fraktet til Bodø.

Fikk motorstopp

Vakthavende redningsleder ved HRS, Lars Nedrevåg, bekrefter at det er den 27 meter lange fiskebåten "Kim Roger" fra Sørvågen som har forlist. Båten eies av rederiet Bfisk AS.

Vet dere årsaken til havariet?

- Vi har fått opplyst at båten hadde fått motorstopp og drev da inn i fjæra, sier Nedrevåg.

Redningsleder Tore Hongset forteller til Lofotposten at de fem ikke hadde gått i redningsflåten.
-Båten sto helt i fjæra og hadde 90 graders slagside. Alle fem ble plukket opp fra båten. Siden båten lå kloss i fjæra var det nok lurt å ikke gå i flåten, sier Hongset.

Han forteller at fartøysjefen i helikopteret har betegnet værforholdene som heftige.

Båten lå et par hundre meter fra land.

- Vi hadde ingen kontakt de siste ti minuttene så vi var forberedt på alt, sier fartøysjef Peer-Johan Ødegaard til Avisa Nordland.

I 17 minutter lå Sea King'en over fiskebåten. Til slutt slapp alle taket og endte i de frådende vannmassene rundt havaristen.

- Med master, antenner og vaeier fant vi ut at det var tryggest å heise alle opp fra vannet, forklarer fartøysjefen som også roser de som var på båten:

- De gjorde det de kunne, sier han til avisen.

Båten sank

Skipsfører Fred Tonny Hansen på redningsskøyta «Det Norske Veritas» forteller at båten er sunket.

- Da vi kom la den med 90 graders slagside, men er nå sunket. Det er ikke så veldig dypt der den ligger, sier Hansen.

Han forteller at båten gikk rett inn i berget i Lofotodden.

-Det er litt usikkert nøyaktig hvor den traff, men nå ligger den 1,75 nautiske mil (ca 3,2 km) fra Yttertuva lykt på Lofotoddden, sier Hansen som forteller om svært dårlig vær i området.

-Det er sterk kuling fra sør-aust og bølgehøyde er fire-fem meter. Vi har fått oss noen skikkelige bølger som har slått over båten. Vi er nå i ferd med å returnere tilbake til Ballstad, sier Hansen.