Gå til sidens hovedinnhold

Kinodagen i Lofoten: Skrekknatt, overnatting og førpremiere

Artikkelen er over 5 år gammel

Skrekknatt, overnatting og førpremierer. Det er noe av tilbudet på kinoene i Lofoten i forbindelse med Den store kinodagen på lørdag.

– Ta med sovepose, pledd og hodepute og tilbring natta i Svolvær Filmteater. Det er Eva Mette Lundahls oppfordringen til ungdom i forbindelse med kinodagen.

Les også

Starter formiddagskino

 

– Vi starter på fredag kveld, og holder på med skrekkfilm helt fram til klokka 06.00 på lørdag morgen. Barneprogrammet starter klokka 09.00 med «Snoopi og Charlie Brown». Alle som kommer i pysjamas får se filmen gratis. Senere på formiddagen er det førpremiere på «Julekongen». Mellom disse to forestillingene blir det tilbud om papirbretting og origami for barna.

Og de voksne?

– Vi viser den populære norske filmen «Bølgen» en gang til, deretter blir det en prisbelønnet dokumentar med tittelen «Jordens Salt» før kinodagen avsluttes med en actionfilm, forteller Lundahl.

 

På alle forestillingen i forbindelse med Den store kinodagen blir det halv billettpris.

 

Også Origo kino på Leknes satser på Den store kinodagen.

– Vi kjører åtte forestillinger, 4 filmer for barn og fire for ungdom og voksne. Vi er stolte over at fire av de filmene vi viser er norske, sier Paul Einar Olsen om tilbudet denne dagen.

 

Han forteller at også Origo kjører førpremiere på «Julekongen», og på kvelden viser de den norske filmen «Hevn» som har premiere på fredag, altså dagen før Den store kinodagen.

 

Origo viser også filmene til halv pris, ja faktisk vil tilskuerne på den første forestillingen lørdag slippe med å betale bare 10 kroner,

– Vanligvis har vi greit besøk på kinodagen, og jeg regner med at det også i år blir bra besøk, sier Olsen.

 

Kommentarer til denne saken