I forrige uke skrev Lofotposten om at taket på bedehuset på Gravdal var lekk, og at huset ellers bærer preg av manglende vedlikehold. Bare reparasjonen av taket er beregnet til 200.000.

Menighetsrådet har satt ned en arbeidsgruppe som skal se på hvilke muligheter som finnes. De ba Gravdals befolkning om å stille opp på dugnad hvis de ønsker å beholde bedehuset.

Gir 5000

De startet også kronerulling, og den første som ønsket å bidra var Halfdan Johnsen fra Leknes. Han var meget sentral i arbeidet med å skaffe penger til menighetshuset på Leknes. Nå ønsker han å bidra for at bedehuset på Gravdal skal bevares.

– Jeg gir 5000 kroner til bedehuset. Jeg oppfordrer alle til å støtte opp om dette gode formålet. Alle får gi så mye som de vil, men det er viktig at alle støtter opp, sier Johnsen.

– Hvorfor er det så viktig å bevare bedehuset på Gravdal?

– Det er en plass der det holdes minnesamvær, konfirmasjoner, 50 års konfirmasjonstreff og andre tilstelninger. Det er et viktig hus som må bestå, sier Johnsen.

Randi Fredriksen, og Eimund Kibsgaard Nordberg er med i arbeidsgruppa og de er svært takknemlig for pengegaven fra Johnsen.

– Det er utrolig flott at Halfdan vil støtte oss, og vi håper flere blir med på kronerullingen. På kontor 4580.14.16288 kan folk bidra med penger til huset. De som vil bruke Vipps kan gjøre dette på 527156, sier de to.

Åpent bedehus

De forteller om mange positive tilbakemeldinger fra folk som ønsker at bedehuset skal bestå.

– Det har vært unisont positive tilbakemeldinger, og mange har sagt at de vil stille opp på dugnad. Det er artig at folk bryr seg om bedehuset, sier Randi.

På ettermiddagen/kvelden mandag 26. november inviterer de til åpent bedehus.

– Da kan folk komme og se hvilken befatning huset er i gang, og samtidig få se at her mange muligheter. På denne kvelden svarer vi på spørsmål og folk kan melde seg på dugnad. Vi håper på stort oppmøte, sier Randi Fredriksen og Eimund Kibsgaard Nordberg.

– Er det noen som har spørsmål så er det bare å ta kontakt med meg, legger Randi til.

Les også: Bedehus i dårlig forfatning: – Skal vi bevare bedehuset må vi ha hjelp fra Gravdals befolkning