Lesteaksjon ble kjempesuksess: – Vi fikk inn over 500 par!

FORNØYD: Kristin Lindberg var en av iniativtakerne til strikkeprosjektet, og hun er strålende fornøyd med resultatet.

FORNØYD: Kristin Lindberg var en av iniativtakerne til strikkeprosjektet, og hun er strålende fornøyd med resultatet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Buksnes menighet i januar startet en strikkedugnad som skulle gi varme til kalde føtter i Murmansk fra varme hender i Lofoten, håpet de på å få 100 par lester. Det ble fem ganger så mange.

DEL

I januar tok Buksnes menighet initiativ til en strikkedugnad der det skulle strikkes lester som skulle sendes til Frelsesarmeen sin avdeling i Murmansk.

Fullt hus

Strikkedugnaden ble avsluttet tirsdag med en lestefest på menighetshuset på Leknes.

Kristin Lindberg, som var en av initiativtakerne, forteller at avslutningen på strikkeprosjektet, hvor varme hender i Lofoten kunne bidra til at kalde føtter i Murmansk kan få gode, tykke ull-lester, trakk fult hus. Nærmere 90 personer møtte opp på Menighetshuset på Leknes og fikk med seg en innholdsrik kveld.

– Karstein Kristiansen, opprinnelig fra Skrova, nå bosatt i Kirkenes, fortalte og viste bilder fra Frelsesarmeens viktige arbeid i Murmansk, både blant funksjonshemma og andre. Vi fikk se hvordan man ved hjelp av opplæring, praktisk bistand og samarbeid mellom instanser både på norsk og russisk side, kan gi folk et nytt og bedre liv, hvor mange går fra å være hjelpetrengende til å være en stor ressurs i lokalmiljøet, forteller hun.

Over 500 par

Da prosjektet ble startet håpet Kristin og de andre på vel 100 par. Det ble mye mer.

– At strikkepinnene har hatt god fart på seg i vinter, det har vi skjønt. Derfor var spenninga stor om hvor mange lestepar vi ville få inn Mange flittige strikkedamer, – og noen menn, har gjort en fantastisk innsats. 510 par lester fikk vi inn før og under festen! Og sannelig kom det inn 36 par dagen etter. Da nærmer vi oss 550 par. Fantastisk resultat. I tillegg ble det tatt opp en god pengegave til Frelsesarmeens arbeid i Murmansk. Sanggruppen Sangglede fra Vågan innfridde i forhold til navnet, og det var flere enn en som gikk nynnende hjem etter en flott kveld, sier en fornøyd Lindberg.

Hun retter en stor takk til alle som har bidratt på ulikt vis til et flott resultat.

– Og dersom det er noen som har noen lester som ikke er ferdig enda, så kan man levere senere også, legger hun til.

Godhjerta mennesker

Karstein Kristiansen takker iniativtakerne og alle de varme hender som har strikket lester til kalde føtter i Murmansk.

-Stor takknemlighet og for den rause gaven som ble gitt i kollektkorga på festen.  Vi kan forsikre om at både lestene og pengene skal følges fram til de som har bruk for dette.  Frelsearmeen i Murmansk har godt samarbeid med sosiale myndigheter i byen og med andre organisasjoner som jobber der.  Takket være godhjerta mennesker i Norge kunne min kone og jeg være med Frelsearmeen før jul og kjøpe vinterskoletter til barn på barnehjem. Barna fikk selv komme på butikken, prøve skoene og finne noe som passet hver enkelt. Likeså kunne vi kjøpe julepersanger til over hundre barn som er på barnevernsinstitusjoner eller i fattige familier og til ca 80 "gatefolk". Vi får så mye mer for pengene når vi kjøper inn tingen i Russland enn i Norge at mange flere kan få hjelp, skriver Kristiansen i en e-post.

Artikkeltags