Strikkedugnad for Murmansk: – Håper vi kan sende 100 par lester til kalde føtter

STRIKEDUGNAD: Kristin Lindberg i Buksnes menighet med kassen med lester hun håper blir fylt mange ganger før lestene blir sendt til Murmansk.

STRIKEDUGNAD: Kristin Lindberg i Buksnes menighet med kassen med lester hun håper blir fylt mange ganger før lestene blir sendt til Murmansk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Buksnes menighet håper at en strikkedugnad skal gi varme til kalde føtter i Murmansk fra varme hender i Lofoten

DEL

I januar tok Buksnes menighet initiativ til en strikkedugnad der de oppfordret folk til å strikke ull-lester. De hadde inngått et samarbeid med Frelsesarmeen som driver et senter i Murmansk. De kunne fortelle om et stort behov for varme og gode lester.

Det var skrovaværingen Karstein Kristiansen, som var prosjektleder for nyetableringen i Murmansk, som ga strikkerne i Lofoten utfordringen.

Ni par lester

Nå kan Kristin Lindberg i Buksnes menighet fortelle at strikkingen er i full gang.

– Vi har begynt å få inn de første lestene, og vi har satt opp en kasse ved resepsjonen på menighetshuset der lestene kan leveres inn. Responsen er stor, og vi håper at vi kan sende 100 par lester når dugnaden er over, sier Lindberg som forteller om noen som virkelig står på.

– Jeg snakket med en dame som nå hadde begynt på par nummer ni, og hun aktet ikke å stoppe der, sier Kristn.

Får besøk

Strikkedugnaden avsluttes med en lestefest på Menighetshuset på Leknes 26. mars.

– Vi har nå fått beskjed om at Karstein Kristiansen tar turen fra Tromsø, der han når bor, og kommer hit. Han vil være med på festen, og vil fortelle litt om hvordan det er i Murmansk. Han vil fortelle om arbeidet som Frelsesarmeen gjør i Murmansk, og hvor viktig leste-gavene er for dem som fryser i Murmansk-kulda, forteller hun.

I tillegg kommer det representanter fra Frelsesarmeen i Svolvær, som også har med seg en sanggruppe.

Kristin Lindberg håper at flere hiver seg med på strikkedugnaden.

– Strikk gjerne med lestegarn 20 % nylon/ 80 % ull. Da blir de varm og god, og det er litt å slite på. De kan også toves lett. Lykke til med vinterstrikken: Ull-lester til kalde føtter i Murmansk fra varme hender i Lofoten, sier Kristin Lindberg som håper på at 100 par lester kan pakkes ned etter strikkedugnaden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken