Vil bevare bedehuset: – Vi er ikke i mål med finansieringen

KRONERULLING: Ellinor Løvdahl, Randi Fredriksen, og Eimund Kibsgaard Nordberg håper at flere vil bidra til kronerullingen.

KRONERULLING: Ellinor Løvdahl, Randi Fredriksen, og Eimund Kibsgaard Nordberg håper at flere vil bidra til kronerullingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bedehuset på Gravdal er i dårlig forfatning. Kostnadene for å sette huset i stand er beregnet til 200.000. En kronerulling er satt i gang, men arbeidsgruppa håper nå på flere bidrag.

DEL

Bedehuset på Gravdal ble overtatt av Buksnes menighet i 2013. De kjøpte huset av Normisjonen for 1 krone. Huset er blitt brukt til minnestunder, 50 årskonfirmant treff og andre tilstelninger.

Utleie stoppet

De siste årene har det ikke vært gjort vedlikehold av huset, og det bærer det nå preg av. Taket er lekk, og huset er nå stengt for all utleie.

I fjor høst satte menighetsrådet ned en arbeidsgruppe for å se på hvilke muligheter som finnes. Da Lofotposten skrev om saken ble det opplyst at reparasjon av taket ville komme på 200.000 kroner.

Etter et folkemøte på Gravdal senhøsten 2019 ble det klart at mange ville være med å ta vare på bedehuset.

Det ble startet en kronerulling der målet var å samle inn 200.000.

Håper på flere bidrag

Randi Fredriksen er en av dem som er med i arbeidsgruppa, og hun kan fortelle at det har kommet inn en del penger.

– Vi har nå fått inn vel 76.000 kroner. Det er bidrag både fra privatpersoner og bedrifter. Vi er veldig takknemlig for alt det vi har fått inn. Vi trenger mer for å kunne ta vare på bedehuset og vi håper at flere vil bidra med det de kan avse. Kronerullingen har 4580.14.16288 der folk bidra med penger til huset. De som vil bruke Vipps kan gjøre dette på 527156, sier Fredriksen.

Hun forteller at de også har fått andre bidrag enn penger.

– Flere bedrifter og enkeltpersoner har gitt oss beskjed om at de stiller opp med varer og tjenester. Det er vi også svært takknemlig for, sier hun.

Fredriksen håper de når 200.000 før vinteren er over.

– Vi jobber uavbrutt videre, og uansett kan vi vikke gjøre noe med taket før til våren, sier Randi Fredriksen som har med seg Ellinor Løvdahl og Eimund Kibsgaard Nordberg i arbeidsgruppa.

Les også: Bedehuset på Gravdal: – Det er et stort engasjement for at huset skal bevares

Les også: Halfdan fra Leknes gir penger til bedehus på Gravdal

Artikkeltags