I fjor ble det ved hjelp av facebooksiden «Knitting for safe motherhood», satt i gang et strikkeprosjekt hvor folk ble oppfordret til å strikke babytepper og luer som kunne deles ut til kvinner i Etiopia som kom til helsesentrene for å føde. Buksnes menighet oppfordret til en lokal strikkedugnad og det ble stor suksess.

I september ble det sendt over 800 plagg som var strikket av folk i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes til helsesentrene i Etiopia.

Ny sending

Fortsatt kommer det strikkerier fra flittige damer i Lofoten, og nå er neste forsendelse klar.
– Vårens aksjon med at vi strikket babytepper, luer og andre klær for tryggere fødsler i Etiopia, lever fortsatt i folks bevissthet, og det leveres stadig bidrag. Nå har vi fylt en stor eske med 25 tepper, 100 luer og andre ting som blir sendt en av de første dagene, skriver Kristin Lindberg på hjemmesiden til kirka i Vestvågøy.

Viktig brikke

Sonja Küspert som jobber i Etiopia og som er lokal mottaker av teppene, skriver på facebooksiden «Knitting for safe Motherhood» at teppene blir tatt godt imot og er en viktig brikke i arbeidet som de driver. Teppene har redusert spedbarnsdødeligheta og motivert kvinner til å oppsøke fødselshjelp, i et land hvor mange tradisjonelt føder alene.

Kristin Lindberg opplyser at det er spesielt en ting de er glade for å få.
-Hun forteller at behovet fortsatt er stort og på førsteplass på ønskelisten står strikka tepper i ull i størrelse 80 x 80 cm og helst med strikket hjørne som hette, forteller Lindberg.