Høstmesse med tradisjoner: – Den betyr mye for mange

HØSTMESSE: Kristin Lindberg med noe av de varene de vil tilby under høstmessa som starter torsdag.

HØSTMESSE: Kristin Lindberg med noe av de varene de vil tilby under høstmessa som starter torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag åpner høstmessa på Buksnes menighetshus. Messa er en viktig inntektskilde for huset, og er også blitt en viktig førjulstradisjon for mange.

DEL

Det er Buksnes menighet som arrangerer høstmessa på menighetshuset på Leknes. Høstmessa har en lang tradisjon, og årets messe blir etter samme mal som før.

– Det blir en høstmesse slik en høstmesse på menighetshuset skal være. Alt er i endring, og det blir det kanskje viktigere å videreføre tradisjoner. Vi ser at yngre folk kommer med sine barn på messa fordi de selv har mange gode minner herfra. Det synes vi er veldig hyggelig, sier Kristin Lindbergi Buksnes menighet.

Torsdag åpner messa og varer fram til lørdag. Som vanlig er det et variert vareutvalg som tilbys.

– Nå skal det sies at akkurat nå så vet vi ikke hva vi egentlig kan tilby. Dette fordi folk gjerne kommer dagen før med det de ønsker å bidra med. Slik er det hvert år, og i alle år så har det til slutt bugnet med ulike typer varer. Folk er utrolig flinke til å bidra med varer. Det vi vet vi får er et meget godt utvalg av diverse håndarbeid, det blir kransekaker, saft, gele, andre matvarer og flotte dukkeklær, sier Lindberg når Lofotposten treffer henne fredag.

I tillegg til salgsvarer, blir det også tombola, stort lotteri og selvfølgelig kaffe og kaker.

– Det store lotteriet har vi solgt på i noen uker, og vi har solgt godt. Førstegevinsten er en dukkeseng med dukke og klær. Det er den samme damen som har gitt denne flotte gevinsten i alle år. Jeg må også skryte av næringslivet som er utrolig flinke til å støtte oss med gevinster. I år har vi et lotteri med svært flotte gevinster. Blant annet har vi fått en flott julekrybbe i tre, frister Lindberg med.

– I tillegg blir det selvsagt et stort kakebord alle tre dagene. Fredag vil kirkekoret underholde, mens mannskoret Lofotr vil bidra med sang på lørdag. Lørdag blir det tradisjonen tro servert grøt, før det hele avsluttes med fest lørdag ettermiddag/kveld, legger hun til.

Høstmessa er en meget viktig inntektskilde for å sikre driften av huset.

– Med unntak av husleieinntektene er høstmesse den største inntekten vi har på huset. Vi er derfor veldig glad for at så mange støtter opp om huset. Vi gleder oss veldig til at vi torsdag ettermiddag kan åpne dørene, og det bruker å være full trøkk fra vi åpner. Vi håper selvsagt på det samme også i år, sier Kristin Lindberg.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken