Gå til sidens hovedinnhold

Kjære Henningsværinger

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er nå under en uke til valgdagen. Demokratiets viktigste dag og en viktig dag for Vågan og Henningsvær. Høyre har vært det største partiet i kommunestyre og har hatt ordfører de siste 8 årene.

Dette har vært år med stor utvikling i Henningsvær. Fiskeriene har vært historisk gode og turismen har økt kolossalt. Innbyggertallet har steget fra 432 i 2012 til 511 i 2018. Få steder med 511 innbyggere har så mange flotte butikker, restauranter, kafeer og puber.

Også kommunale bygg og anlegg blir rustet opp. Vi har fått verdens vakreste fotballbane og nylig er tufteparken ferdigstilt. Kirka har fått en nødvendig opprustning til over 4 millioner kroner og skolen er renovert for 7 millioner.

Som en del av arbeidet med riksantikvarens ønske om kulturmiljøfredning har kommunen bevilget stedsutviklingsmidler over mange år til diverse tiltak i værret.

Deler av Engøya er regulert til bobilcamping, men kan foreløpig kun brukes til parkering da Statens Vegvesen har satt noen krav før plassen kan tas i bruk til det den er tenkt. Og i Rørvika er det satt opp nytt toalettbygg og bedre søppelhåndtering.

Etter ønske fra innbyggerne er det blitt regulert og tilrettelagt for 15 tomter på Saltværsholmen. Allerede er det bygd tre bolighus med en fantastisk beliggenhet.

Akkurat nå pågår arbeidet med nytt torg i Henningsvær. Kostnadene for dette prosjektet er 4,2 millioner og kommunens andel er på 2,1 millioner. Når også den gamle fergekai blir restaurert kommer dette til å bli et flott område både for innbyggere og besøkende.

Mye bra er gjort og mye skal gjøres. Henningsvær har en aktiv og engasjert innbyggerforening som stiller både spørsmål og krav. Høyre vil at Henningsvær fortsette skal vokse og at små og storebedrifter skal kan utvikle seg. Vi lover fortsatt trykk for at området på Engøya skal bli klarert for bobilcamping. Trafikk og parkeringsutfordringene må finne gode løsninger for oss som bor her. Fiskeriene behov skal vektlegges og vi vil jobbe for flere liggeplasser for fiskebåter og bedre avfallshåndtering for fiskeriflåten. Høyre lover også å jobbe for å utvide besøkshavna og utdype innseilingen til Henningsvær.

Vågan Høyre vil arbeide for utvikling i hele kommunen. Vågan skal være en god kommune å vokse opp i, arbeide, drive næring, og bli gammel i og vi må tilrettelegge bedre for alle som vil besøke vår fantastiske vakre plass.

Henningsvær er heldig som har mange flinke og engasjerte politikere i kommunepolitikken. Stemmer du Høyre så er du med å sikre fortsatt vekst og tilrettelegging for både Vågan og Henningsvær.

Bruk stemmeretten. Godt valg.

Kommentarer til denne saken