Gå til sidens hovedinnhold

Kjartan er den nye sjefen for 100 ansatte i Lofoten

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter 31 år som leder for LIAS har Odd-Mange Steffensen nå gått over i pensjonistenes rekker. Hans etterfølger, Kjartan Ridderseth, ser frem til utfordringene som ligger foran ham.

For en drøy uke siden overtok Kjartan Ridderseth (40) som administrerende direktør i LIAS etter Odd-Magne Steffensen, som gir seg etter 31 år i bedriften. Ridderseth er opprinnelig fra Sigerfjord i Vesterålen, og var tidligere personalleder i Ballangen kommune.

– Jeg har nå hatt en overlappingsuke sammen med Odd-Magne, men 31 år kan ikke overleveres på så kort tid. Den første uka ble brukt til å bli kjent med de ansatte, og å gjøre meg så godt kjent som mulig. Det er en stor virksomhet med mange ansatte, og jeg har forsøkt å komme meg i hus, forteller Ridderseth.

Godfølelse

Ridderseth har bakgrunn fra både det offentlige og private forretningslivet. Det tror han passer godt inn i en bedrift som operer i både det private og det offentlige markedet.

– Jeg fant ut at dette kunne passe meg godt, og at det er veien å gå for meg.

Hvilket forhold har du til Lofoten?

– Egentlig ikke noe annet enn at jeg har sett det utenfra, og at jeg er vesteråling, som er ganske nært. Men jeg kjenner at jeg allerede trives på mange måter. Det har gitt en godfølelse hver gang jeg har vært her, forteller Ridderseth, som har flyttet fra Harstad til Svolvær i forbindelse med sin nye jobb.

– Må tenke nytt

LIAS er for tiden inne i en omstillingsfase, som ble startet for flere år siden. Bedriftens kjernevirksomhet er å få mennesker ut i arbeidslivet. En del av den jobben har NAV nå valgt å ta selv, forklarer Ridderseth.

– Ettersom NAV ikke ønsker å bruke oss like mye som før må LIAS skrus sammen på en litt annen måte for å løse oppdraget vårt. At NAV velger å gjøre en del av jobben selv er forholdsvis nytt. Det er en utfordring for hele bransjen, og gjør at vi må tenke nytt, forklarer han.

Hva blir viktigst for deg i dette arbeidet?

– Vi må løse dette på en måte som gjør at vi er mer effektiv i driften. Det skal være en rød tråd gjennom det eierne ønsker, og det LIAS skal være.

LIAS har i dag omtrentlig 100 ansatte, og kjernevirksomheten drives ut fra bedriftens samfunnsoppdrag. I tillegg til dette driver selskapet barnehager, vaskeri, bilopphuggeri med mere.

At Ridderseth har erfaring fra mange felt tidligere tror han kan gi et godt utgangspunkt i hans nye jobb.

– Fremover må vi vurdere om vi skal være så breie som vi er i dag, eller om vi skal spisse oss inn på noen områder. Nå skal jeg inn og kartlegge bedriften, og få ut kunnskapen som folk sitter inne med. Jeg tror vi er nødt til å bli veldig gode på noen få områder, sier Ridderseth.

Vesterålingen forteller at han allerede har funnet seg godt til rette i sin nye jobb, og at han ser frem til utfordringene som ligger foran ham.

– En klassisk tanke i forretningslivet er inntjening, men LIAS har et element til som ordinære bedrifter ikke har. Det gjør oppgaven mer kompleks. Det er både utfordrende og spennende, og jeg ser frem til oppgaven. Samtidig er jeg veldig overrasket over Svolvær. Jeg føler et behov for å komme meg ut og oppleve byen hele tiden. Wow-faktoren kommer dag på dag her, avrunder han.

Kommentarer til denne saken