Kjempeøkning for trafikken i sherpatrappa:- Det er ekstremt høye tall

POPULÆRT: Studentene Håkon Sverdrupsen (22) og Synne Haugen (21) fra Porsgrunn besøkte Sherpatrappa i Svolvær i juni, og er to av 54.000 så langt i år.

POPULÆRT: Studentene Håkon Sverdrupsen (22) og Synne Haugen (21) fra Porsgrunn besøkte Sherpatrappa i Svolvær i juni, og er to av 54.000 så langt i år. Foto:

Daglig leder Peter Andresen i Lofoten Friluftsråd kan vise til en voldsom økning i bruken av sherpatrappa i Svolvær.

DEL

Andresen sier det den siste uken har det vært over 12.000 passeringer registrert av telleren – det vil si at mer enn 6000 personer har gått opp sherpatrappa. Det er ekstremt høye tall, sier han.

Rekord

Så langt i 2020 er 54.000 passeringer registrert så langt, og i fjor var det 75.000 passeringer her for hele året. Dette årlige antallet kommer derfor til å bli slått ettertrykkelig i 2020.

Forklaring

Han sier forklaringen nok er sammensatt. Mange norske turister er her nå, som nok går mer i fjellet, og bra vær og mye oppmerksomhet er det nå rundt sherpatrappa opp til Djevelporten.

– Min første umiddelbare reaksjon da jeg så tallene var, at det kanskje måtte være en feil med telleren. Men da jeg sjekket med utviklingen på Festvågtind, liknet den Djeveltrappa på en prikk. Så dette er rett og slett mye folk på de populære toppene i Vågan i år.

Utfordring

– Omvendt er der færre folk som går opp på Tjeldbergtind. Dette kan kanskje skyldes at norske turister er i stort flertall nå, og mer fjellvante, og velger lengre og mer krevende fjellturer enn utenlandske turister gjør, sier daglig leder Peter Andresen i Lofoten Friluftsråd til Lofotposten.

Artikkeltags