Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper stort reiselivsanlegg i Lofoten: – Det er ikke ofte slike områder med så god beliggenhet selges

Artikkelen er over 2 år gammel

Eiendomsselskapet E i Nord AS kjøper Lofoten Turist og Rorbusenter i Ørsvågvær. De ser store muligheter for eiendommen på 1200 mål.

Eiendomsselskapet i Svolvær bekrefter kjøpet av eiendommene som blant annet huser reiselivsanlegget i en pressemelding onsdag. Totalt er det snakk om i overkant av 1200 mål som ligger idyllisk til, viser selskapet til.

– Kjøpet av eiendommene i Ørsvågvær er viktig for oss, Svolvær er vår hjemby og vi ønsker å være med å utvikle regionen sier eiendomssjef Tommy Wårheim Seim i E i Nord AS som eies av Thor Drechsler.

– Stort potensial

Asbjørn Gabrielsen overtok reiselivsanlegget i 2014 etter å ha vært ansatt og stått for driften av campingplassen siden 2008. Nå har han valgt å selge bedriften til E i Nord AS.

– Det er ikke ofte slike tomteområder med en så god beliggenhet kommer for salg. Det er mye bygningsmasse på tomtene og vi ser for oss mange alternative bruksområder. Lofoten er en attraktiv region i sterk vekst, noe som nylig ble bekreftet av Indeks Nordland kommenterer Wårheim Seim i eiendomsselskapet onsdag.

Anlegget i Ørsvågvær omfatter rundt 35 hytteenheter, 16 hotellrom, driftsbygg og campingplass. Totalt er kapasiteten på rundt 160 sengeplasser. Gabrielsen skal kommende sommersesong drive anlegget videre, men nå med nye eiere.

– Vi har god tid til å bestemme oss for videre utvikling av området sier Wårheim Seim videre og peker på at man ser for seg å renovere anlegget.

– Bygningsmassen trenger vedlikehold og oppgradering så det blir nok det første vi tar tak i. Vi tror at regionen fremdeles har et stort potensial, vi tror på stor vekst i mange år framover for regionen, avslutter eiendomssjef Tommy Wårheim Seim.

Gabrielsen er nå blitt 75 år og tiden var nå moden for å sende stafettpinnen videre, heter det videre i pressemeldinga.

– Vi er veldig fornøyde med handelen og er veldig glade for at vi ble enige med en lokal kjøper som E i Nord, kommenterer Asbjørn Gabrielsen.

Gabrielsen sier til Lofotposten at han foreløpig leier i Ørsvågvær for å drive videre i inneværende års sesong.

– Jeg har anledning til å bestemme meg for veien videre etter sommersesongen, til høsten må jeg vurdere hvordan jeg vil forholde meg, sier han.

Han bekrefter også at E i Nord AS har overtatt aksjene i eierselskapet Ørsvågvær AS, Gabrielsen ønsker ikke å gå ut med prisen for salget.

Satser videre

E i Nord AS ble etablert i 2017 og har kjøpt opp en rekke eiendommer i Nord-Norge. Før jul ble det klart at selskapet med hovedkontor i Svolvær er ny eier av eiendommene til verkstedbedriften Skarvik inne i Svolvær.

I et intervju med Lofotposten tirsdag fortalte eier og styreleder Thor Drechsler at man vil satse videre på eiendom i landsdelen framover.

– Kommer vi over spennende prosjekter der folk vil handle med oss, da gjør vi det. Vi har etter hvert bygd en organisasjon for å forvalte dette her, sier Drechsler i selskapet som det siste halvannet året har investert i eiendom i Nord-Norge for 300 millioner kroner.

Les også: Satser stort på eiendom i Nord-Norge med base i Lofoten: – Vi har kjøpt eiendom det siste halvannet året for 300 millioner kroner

Kommentarer til denne saken