– Årets tema er handel og kulturutveksling, og det kommer vikinger fra mange land til Borg i Lofoten. Det blir levende historiefortelling gjennom lek og aktiviteter for store og små, fem dager til ende når 150 vikinger og publikum møtes, skriver Lofotr vikingefestival i en pressemelding.

Vikingefestivalen vil holdes for folk i alle aldre, men vil i år rette seg særlig mot barn.

– Vi har spesielt fokus på barneaktiviteter. Vedrar stiller mannsterke for å ha kampshow. De viser forskjellige kampteknikker og strategier, og avslutter med å invitere barna som ser på til å angripe dem! Vi håper de overlever til å ha mer enn ett show. Det blir også kampskole for barn med skjoldmøya Tonje Lysfjord Sommerli og krigeren Magnus Vorland hvis barna vil øve før de skal i kamp med berserkene våre.

– Ole og Magnus vil dele sin fortellerglede i interaktivt teater. Magnus er kjent som selveste Kosinus – mattedragen på NRK Super. Ole og Magnus blir å finne høyt og lavt på festivalområdet hele dagen, skriver vikingefestivalen.

Musikkinnslag blir det også. Vikingbandet Det danske vikingbandet Gjaldulei kommer nemlig på besøk.

Det er også blitt lagt inn et nytt element i Lofotr vikingefestival 2022.

– På lørdag er det mulighet å få prøvd seg som arkeolog! Museets konservator og arkeologistudenter har laget en arkeologisk kasse med kulturlag vi skal grave gjennom. Vi skal også sile gjennom fyllmasse til overs fra den ekte utgravingen på Borg.

I tillegg til foredrag, vil det også holdes både kurs og workshop festivalen gjennom.

– Det kommer til å være en rekke aktiviteter, kurs og workshops gjennom hele festivalen. Kursene våre er åpne for alle. Det blir plantefarging og skosøm, daglig workshop med samiske og norrøne fletteteknikker, spinnekurs for å lage ditt eget garn, smie hvor barna kan smi sitt eget sverdanheng, søm av vikingeklær og mer. Vi skal formidle bryning, fiskegarnsmaking, korpusteknikk og perlemaking, skriver vikingefestivalen.