I 2013 arrangerte Steinfjorden bygderåd Eltofttuva opp for første gang. Med unntak av 2020 og 2021 så er løpet blitt arrangert hvert år. Søndag går startskuddet for den syvende utgaven.

Ryker løyperekorden?

Svein F. Hansen i bygderådet sier at løypa blir den samme som tidligere.

– Starten går ved barnehagen og ned til grillhytta. Her svinger løypa og det bærer rett opp på Eltofttuva. Løypa er 1,7 kilometer lang. Grillhytta ligger på 25 meter over havet, mens målgang ligger på 367 moh., sier Hansen.

Han er spent på om løyperekorden på 14.02 blir slått.

– Det er Leif Richard Larsen som har løyperekorden og det blir spennende å se om vi får ny rekord. Det er mange sprekinger som har varslet at de skal delta, sier han.

Vinneren av herre og dameklassen får 2500 kroner hver.

– Det er Sparebanken 68 grader nord som står for de to premiene. Det er også premier til andre- og tredjeplassen, sier Hansen.

Her er et gjensyn med løpet i 2016:

Bildeserie

Motbakkeløpet i bilder

Alle kan delta

Svein er klar på at dette løpet passer for alle.

– Her kan alle delta. Vi ønsker spesielt at familier deltar. Vi trekker også ut premier på startnumrene, og det er medaljer til alle som starter, sier Svein.

Skal du delta?

– Nei, jeg tror jeg holder meg til administrering, sier han med et smil.

Påmelding skjer ved grillhytta, og her blir det også åpen kafe hele dagen.

Svein roser næringslivet.

– Alle vi har spurt har stilt opp med premier. Eltofttuva opp er et samarbeid med Blest. De stiller med tidtakerutstyr. Blir været høvelig bra så håper jeg på at vi får minst 60 til start, sier Svein F. Hansen i Steinfjorden Bygderåd.

Les også: Team Tæl gjenoppstår