Fra fredag til søndag neste helg skal det konkurreres i både slalåm, storslalåm og super-G i Kongstind alpinsenter. Konkurransen er åpen for deltakere i alle aldersklasser, mens det kåres nordnorsk mester for klassene 14 år og oppover.

– Fredag er det slalåm for U12 og oppover, og lørdag kjøres det storslalåm for alle klasser. Søndag er det super-G for U12 og eldre, samt slalåm for de yngste. Det er første gang vi arrangerer alle tre disipliner i Svolvær, forteller Siri-Elise og Trygve Bjørgaas i arrangementskomiteen.

Gode forhold

Arrangørene husker ikke nøyaktig årstall sist klubben arrangerte et NNM på hjemmebane, men det er over 35 år siden. Før det ble det arrangert NM for juniorer i 1981, men den gang ble det ikke kjørt super-G, ettersom bakken er veldig krevende.

– Nå ser det ut til at vi får gode forhold i bakken. Det er produsert store mengder snø, og torsdag åpner bakken. Det er egentlig i grevens tid, men det ser ut til at vi kan åpne baken helt til toppen. Det ser positivt ut for et godt arrangement. Når det gjelder super-G-rennet er det litt væravhengig. Det er der vi er mest sårbare i forhold til mildvær og underlaget. Slalåm og storslalåm skal vi klare å kjøre uansett vær, fortsetter de to.

Siri-Elise og Trygve forteller om god stemning i klubben, og de roser de frivillige som hjelper til på dugnad for å gjøre alt klart til det store arrangementet.

– Folk venter veldig på dette. Vi er klare over at alle må bidra neste helg, og det er alle positive til. NNM har også vært et påskudd til å få gjort noen ekstra tiltak. Det er noen lys som har vært ute av drift i snart to år. Det får vi nå ordnet. Vi håper også vi har tre tråkkemaskiner oppe og går før rennet. Det er mange som står på, og lokalsamfunnet har vært rause. Byggesystemer har lånt oss et telt slik at tråkkemaskinene kan stå under tak. Vi gjør alt dette på dugnad, og det betyr uendelig mye for oss, slår de fast.

Høyt sportslig nivå

Tidligere i uka var det omtrentlig 100 deltakere påmeldt det nordnorske mesterskapet. Det kommer deltakere fra klubber fra Mo i Rana, Bodø, Ankenes, Narvik, Sortland, Harstad, Finnsnes og Tromsø. I tillegg er flere andre klubber inviterte.

– Vi håper det blir omtrentlig 150 deltakere totalt. Arrangementet er åpent også for seniorløpere, men det er ikke tatt initiativ til en egen klasse der. Vi er her for barna, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for at det skal bli et godt arrangement.

I fjor satte været en stopper for arrangementer i Kongstind alpinsenter. Klubben ser derfor ekstra frem til å invitere andre klubber til renn på hjemmebane igjen.

– Vi håper mange lokale kommer for å være tilskuere. Det kommer til å bli kjørt alpint på et høyt sportslig nivå. NNM fungerer også som uttak til NM for 14 og 16-åringer, og vi har en bakke som er mer utfordrende enn mange er vante til. Det vil bli servering både i skistua og på sletta, hvor det settes opp et telt på omtrentlig 100 kvadratmeter. Nå krysser vi bare fingrene for at været spiller på lag med oss, avrunder de.