Gå til sidens hovedinnhold

Klart for tidenes første Lofoten Skyrace Vertical: – Det er en skikkelig syrefest

Førstkommende onsdag går det første motbakkeløpet i regi av Lofoten Skyrace av stabelen.

Lofoten Skyrace, som så dagens lys i 2019, er et kveldsløp med ulike distanser med målgang i Laukvik. I år introduseres også motbakkeløpet Lofoten Skyrace Vertical i Svolvær. Her skal deltakerne kjempe seg oppover den nylagte sherpatrappa, videre over Heia og opp til Djevelporten, før det er målgang på Blåtinden.

– Dette er den nye satsingen vår. Vi håper at folk har lyst til å komme og se på og lage litt liv for deltakerne langs sherpatrappa. Det er en skikkelig syrefest på 730 høydemeter, sier Paul Klausen, som har med seg Eirik Skjeseth og Anders Løvik som medarrangører.

- Interessen har vært enorm

I tillegg til motbakkeløpet, vil det som i fjor arrangeres tre distanser på henholdsvis 32, 15 og 10 kilometer. De to korteste distansene går av stabelen fredag 3. juli med et tak på 180 deltakere totalt. Den lengste distansen arrangeres dagen etter, også den med maksimalt 180 deltakere.

– I fjor deltok omtrentlig 150 deltakere på de ulike distansene av Lofoten Skyrace. Vi hadde lyst til å doble det, og interessen har vært enorm. Vi har nå omtrentlig 450 påmeldte deltakere til sammen, og det synes vi er veldig bra, legger Klausen til.

Mens mange andre valgte å avlyse sine arrangementer i sommer som følge av koronapandemien, valgte arrangørene av Lofoten Skyrace å avvente situasjonen. Det er de glade for nå.

– Vi valgte å være iskalde. At det er så få konkurranser i år er nok en av grunnene til at vi har fått så mange påmeldinger. Det er nok veldig mange som er konkurranselystne nå. Vi tror også det er hyggelig for Destination Lofoten at vi trekker mange folk til regionen. Det er mange tilreisende fra hele landet, sier Klausen, og legger til at de utenlandske deltakerne som var påmeldt har fått flyttet bookingen sin til neste år.

Donerer til god sak

For to uker siden gjennomføre Lofoten Skyrace et testløp. Det viste at utstyret fungerte bra, og arrangørene lærte mye, ifølge Klausen.

Hvilke smitteverntiltak iverksetter dere?

– Enmetersregelen må overholdes både før, under og etter løpet. For å gjøre dette mulig blir deltakerne delt inn i mindre grupper og sendt ut i løypa puljevis. Det blir heller ikke mat- og drikkestasjoner underveis i løpet, og det vil ikke være tillatt med tilskuere i målområdet. I tillegg har vi engangsnummer med engangschip som ikke skal leveres tilbake etter bruk.

Arrangørene har også bestemt at 100 kroner fra påmeldingsavgiften til motbakkeløpet skal gå til Djevelportens forening, som bygger sherpastien opp til Djevelporten.

– Dette er noe flere arrangører og folk i Svolvær bør ha fokus på. Det er utrolig hvor godt brukt sherpatrappa er. All ære til Djevelportens forening med arbeidet med den, sier Klausen.

Kommentarer til denne saken