De to klatrerne som opplevde ei fallulykke i fjellformasjonen Vågakaillen like før kl.14.00 fredag, er begge i god behold og blir gitt medisinsk bistand ved Nordlandssykehuset i Bodø, etter at et Sea King redningshelikopter brakte de to turgåerne dit fra ulykkesstedet i Lofoten omtrent en time etter fallet.

De to er ei kvinne og en mann fra Vestlandet. De  opplevde begge å falle ti til femten meter ned fjellsiden på sørsiden av fjellet Vågakaillen ved stedet Kalle i Vågan kommune i Lofoten, og skadet seg.

Men kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset i Bodø sier til Lofotposten at undersøkelser har vist at ingen av de to har hodeskader, og begge har unngått livstruende, kritiske eller alvorlige skader.

Kvinnen har moderate skader, uten at sykehuset vil gå nærmere inn på dette, mens mannen, også han 23 år, har lettere skader.

Begge er altså registrert med adresse på Vestlandet i Folkeregisteret, sier vakthavende ved operasjonssentralen til Midtre Hålogaland politidistrikt nå fredag ettermiddag rundt kl.17.30.

Politiet fikk stor pågang fra hele landet etter at ulykken ble kjent, da mange har sine kjære på lofotbesøk denne augusthelgen.