Gå til sidens hovedinnhold

En klatrer savnet i Vågakallen etter fall torsdag kveld

Artikkelen er over 4 år gammel

Søkene gjennopptas i morgentimene.

Oppdatert om redningsaksjonen: Klatreren er lokalisert

Fredag formiddag melder politiet i ei pressemelding at man gjenopptar søket etter klatreren som ble meldt savnet torsdag kveld.

- Det vil bli satt inn mannskaper fra Svolvær alpine redningsgruppe som skal søke til fots i terrenget. Disse vil bli fraktet inn med Sea King. Det vurderes også bruk av drone for å søke fra luften, heter det fra politiet som gjennom kontakt med det svenske politiet har etablert dialog med den savnedes familie.

Været i området er fint. Det er lettbris og klarvær i området. Temperaturen er stigende etter frost i natt.

Kompisen meldte fra om ulykka

Ved 21.40-tida torsdag kveld ble politiet kontakta av en klatrer som meldte at hans klatrekompis var falt ned et stup på nordsiden av Vågakallen.

Det ble satt igang redningsaksjon umiddelbart, med redningshelikopter og andre mannskaper. Personen som meldte om ulykka ble lokalisert og hentet ut av fjellet, og han ble tatt hånd om av helsepersonell og kriseteam. Vedkommende er fysisk uskadd.

Deretter fortsatte aksjonen i håp om å finne klatreren som hadde falt, men ved 01.00-tida ble aksjonen avblåst på grunn av været og mørket.

- Vi gjennopptar aksjonen så snart det lar seg gjøre i dag, etter et orienteringsmøte de samarbeidende aktørene er med, opplyser operasjonsleder Kai Eriksen ved Politiet i Nordland til Lofotposten fredag morgen.

Er det håp om å finne klatreren i live?

- Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Han har status som "savnet" og det er utgangspunktet vårt. Men ut fra fallet han trolig har hatt i dette området, er sannsynligheten liten for å finne ham i live, sier Eriksen.

De to klatrerne to menn i 20-årene fra Sverige og dro til Lofoten på en tur de organiserte selv. Den alpine redningsgruppa som har base i Svolvær ble kalt ut torsdag kveld, men ble ifølge politiet ikke brukt i fjellet før fredag formiddag.

Kommentarer til denne saken