Gå til sidens hovedinnhold

Starter ny innbyggerforening i Strauman

Artikkelen er over 3 år gammel

Wiggo Pettersen leder nye Strauman Sør innbyggerforening. Han mener Rystad, Lyngvær, Olderfjord og Kleppstad trenger et eget talerør. Det skal gi bygdene et løft og ikke skape splid, sier han.

– Dette skal være en forening som skal ivareta Rystad, Lyngvær, Olderfjord og Kleppstad når det kommer til saker fra kommunen, stat og sånne ting som er på høring, sier nyvalgt leder Wiggo Pettersen i den nystartete foreninga.

– Levende bygder

Han mener det er behov for ei innbyggerforening og sier det tidligere grendelaget ble nedlagt under skolestriden i 2014 og 2015.

Det endte som kjent med at det ikke ble helt ny skole på Kleppstad, men derimot nybygg for Strauman oppvekstsenter i Sydalen.

– Vi ønsker levende bygder som skal blomstre, sier Pettersen om innbyggerforeninga.

Han har med seg Asbjørn Jensen, Preben Fagerlid og Kai Edgar Westeng i styret.

– Har etableringen av foreninga utspring i de motsetningene som var under skoledebattene?

– Jeg vil jo lyve hvis jeg sa noe annet. Det har nok utspring i det. De som innkalte til å starte foreninga føler vel enda den dag i dag at man ikke har vært hørt i noe som helst. Men det vi snakker om her er ei trivelig forening som skal ivareta interessene til Rystad, Lyngvær, Olderfjord og Kleppstad, sier han og understreker også at alle som vil kan melde seg inn.

– Alle er hjertelig velkommen!

Les også: Svein-Arne blir rektor ved Strauman oppvekstsenter: – Gjennom dialog og raushet håper jeg vi får til noe bra sammen

Vil ikke skape strid

– Skolesaken er jo også avklart og blir jo ikke omgjort nå som ny skole er under bygging i Sydalen. Hva tenker dere om det?

– Den er avgjort og det må vi innfinne oss med. Det er det ikke noe å gjøre med, sier Pettersen.

Han peker samtidig på at motsetningene nok likevel ikke har lagt seg helt enda.

– Det har litt med at man kanskje føler seg litt tilsidesatt og har kanskje ikke vært med så mye på planlegging av skole i Sydalen og når det skjer ting ellers, sier den nyvalgte lederen og peker på at det er viktig at de også kan gi innspill til kommunen i ulike saker.

Samtidig, Wiggo Pettersen er helt klar på at man ikke ønsker å bidra til konflikt eller splid med etableringen av Strauman sør innbyggerforening.

– Absolutt ikke! Som leder er det eneste jeg ønsker fred og ro og at vi får trivelige bygder der vi kan jobbe i lag sammen framover.

Les også: Inge gir bort tomter gratis for å få barnefamilier til bygda

Heier på engasjementet

Tidligere i vår fortalte Lofotposten at Kenneth Greger Pettersen i Brenna leder satsingen på nystartete Straumankompaniet. Det skal være et samlende organ og talerør for Strauman-saker.

Han er glad for alt av engasjement i Strauman-området.

– Jeg støtter alt av engasjement og at man tar initiativ for viktige saker i området. At de ønsker å være mer på ballen der er flott.

Greger Pettersen minner også om at Strauman er et langstrakt område.

– Det er nesten to mil fra første bygd til siste bygd, sier han og peker på at det også er interesseforeninger i Sydalen, Gravermark og Brenna i tillegg til initiativet med Straumankompaniet

– Det er flott at det er interesseorganisasjoner som jobber med helt spesifikke bygder og grender, sier han og slår også fast at om Straumankompaniet blir kontaktet om saker som angår for eksempel Kleppstad vil man henvise til den nye innbyggerforeninga.

Les også: Drar i gang innbyggerforening: - Nå er det vekst her!

Kommentarer til denne saken