Gå til sidens hovedinnhold

Kommentar til innlegg fra MDG

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

14/8 innleder Reidar Jelstrup Egeland fra Vestvågøy MDG et leserinnlegg med følgende: «For alle oppegående og normale mennesker er det i dag en kjensgjerning at vi som fellesskap står overfor et gigantisk og tilsynelatende uhåndterlig problem.» så langt var jeg enig. Resten av leserinnlegget kan dessverre ikke tiltredes.

For mens representanten fra (det marxistisk tenkende) MDG hevder at vi lever i en tid hvor planeten koker (??) og befinner seg i en krisetilstand, er heller min påstand at det gigantiske problemet vi står overfor er mangel på tiltro til naturlover, empiriske værdata og sviktende evne/vilje til kritisk tenkning både blant politikere og folk i mediebransjen.
Det trekkes sågar paralleller mellom røyking og planetens atmosfære, og man vil den frie økonomien til livs.

MDG har en ideologi som vil radikalt endre samfunnet som vi kjenner det, og legge sterke begrensninger i alle deler at livet ditt. Det har sågar vært luftet tanker om personlige co2 (plantemat) kvoter for oss alle. God ide?
Dette innebærer en inngripen i din personlige frihet som man knapt kan forestille seg omfanget av. Det hevdes at alt har et CO2 avtrykk. Mat, klær, bilkjøring, strøm, flyturer, produksjon av alt mellom himmel og jord, flyreiser, ja selv internett …. (El-biler som lades av kullkraft og delvis lages av skjeldne metaller utvunnet av barn i Kongo er unntaket)

MDG vil begrense din tilgang til disse tingene. De vil nær sagt styre hvor du drar, hva du har på deg og hva du spiser. Og alle skal få til de samme kvotene. Minner dette om den gamle ideologien i en stormakt litt øst for oss sa du?
Dette er «normalt og oppegående» hevdes det. Vel, som klimafrelst og full av hypermoral kan man nok mene dette. Men et parti som ikke vil la oss bruke kunstgjødsel, og samtidig skal fore en verdensbefolkning ( i voldsom økning) med økologisk vegetarmat kan ikke bli tatt seriøst.
Vi bor i et land med en befolkning som bidrar med en helt marginal utslippsmengde. Likevel mener nesten samtlige partier at man skal gjøre drastiske endringer i samfunnet.
Man har kostbare løsninger (som ikke virker) for å fikse et problem (som ikke eksisterer).

30 år uten global oppvarming har ikke dempet retorikken, heller tvert imot. Heller ikke det faktum at utslipp per innbygger ble redusert med 13.4% i Norge mellom 2007 og 2017 ser ut til å ta motet fra grønne dommedagsprofeter. At klimaet har endret seg i 4.5 mrd år er også uten relevans. Man erklærer krisetilstander i kommuner og fylker. Man skaper panikk blant befolkningen som lar seg føre bak lyset av denne klimasvindelen, og verst av alt, man skremmer vettet av barn og ungdom som tror at verden skal slutte å eksistere. Jorda koker! Spring for livet! Isbreene smelter!

På skolen lærte vi at isbreene var en del av et flere kilometer tykt islag i istiden, dette har alle tydeligvis glemt. At planter trenger CO2 for å leve er det heller ingen som bryr seg om. Det er gift, og fører oss alle i fortapelsen.
Som om ikke all denne desinformasjonen og pengeutpressingen er nok skal vi skamme oss. Vi skal skamme oss over hva vi spiser, over hva vi kjøper og hvordan vi forflytter oss. Det er sågar dem som mener det er skammelig å sette barn til verden. Tross alt slipper hver av oss ut 250-300kg CO2 årlig bare ved å puste. Klimareligionen krever at du betaler avlat, slik at man kan rote bort penger til meningsløse klimatiltak hvor ingen fører kontroll over pengebruken.

For å sette ting litt i perspektiv: La oss si at disse påstandene om co2 er riktige, og at atmosfæren består av 10.000 molekyler. Av disse vil da 9.500 være vanndamp, 140 No/metan/etc, 348 naturlig co2 og 12 menneskeskapt co2. Ødelegger disse 12 molekylene jorda? Neppe.
1.46% av co2 utslippene kom angivelig fra Norge i 2017. Vestvågøys del av de norske utslippene er bittelille 0.09% av dette igjen, og vår kommune står da bak 0.0001% av de «12» menneskeskapte CO2 molekylene. Føler du fremdeles flyskam og sugerørskam? Skammer du deg over å spise kjøtt? Pssst, det er sola som gjør oss varme. Men ikke si det til noen, de kan tro du er en konspiratorisk tulling.

Innledningen i leserinnlegget som jeg her tok utgangspunkt i burde provosere de fleste. Her skal altså klimareligiøse og antivitenskaplige aktivister definere hvem som er normale og oppegående. Denne klimasekten de fleste politikere bekjenner seg til må samtidig være den moderne tids mest hyklerske religionen man kan tenke seg. De fleste politikerne påstår at de er fast troende, selv om deres egen livsstil tilsier noe annet.
Men lik embedsmennene i keiserens nye klær er de for redde for egen anseelse og karriere til å innrømme at keiseren er naken. Å bli ekskludert og frosset ut av sekten er altfor skremmende.

Pust litt i en pose, dette går bra. Du trenger ikke skamme deg. Jeg vil i alle fall ikke bidra til hverken å påføre deg skam eller meningsløse avgifter for å spise koteletter, kjøre ungene på trening eller reise til Syden.

Kommentarer til denne saken