Gå til sidens hovedinnhold

Partistyret fornøyd med løsningen

En av de siktete har trukket seg fra alle verv:

Artikkelen er over 6 år gammel

Den ene siktete i forbindelse med underslaget i Vågan kommune, har trukket seg fra alle verv i Høyre, og ber også om å bli strøket av valglisten til høstens kommunevalg. Dermed er en vanskelig floke løst for partiet.

– Det er klart dette er en vanskelig sak. Det er en tragedie for de det gjelder, og i denne situasjonen må vi også ivareta dem, sier leder Børge Larsen i Vågan Høyre.
Vedkommende har trukket seg fra alle verv. Det løser en floke for partiet, hva ville dere gjort dersom dette ikke hadde skjedd?
– Nå er situasjonen at vedkommende har trukket seg frivillig, og derfor vil jeg ikke spekulere i hva vil ville ha gjort dersom dette ikke var tilfellet, sier Børge Larsen etter styremøtet torsdag kveld.

Fritak fra alle verv


I en pressemelding som Vågan Høyre har sendt ut framgår det at vedkommende har bedt om fritak fra alle verv partiet.
«Pressemelding etter styremøte i Vågan Høyre 7. mai 2015
En av de to som er siktet for underslag har tillitsverv i Vågan Høyre. Vedkommende ber styret om fritak fra alle verv i partiet. Vedkommende har også søkt partiet og valgstyret om å bli tatt ut av Høyres valgliste for kommunevalget 2015.
Styret i Vågan Høyre tar henvendelsen til etterretning, og gir vedkommende fritak for alle verv i partiet
Vågan Høyre tilskriver også valgstyret, og ber om endring av den innleverte valglisten til kommunevalget 2015. Ny valgliste fra Vågan Høyre oversendes valgstyret."

Skyldspørsmålet


Styret i Vågan Høyre anmoder kommunestyregruppen, om å be vedkommende søke kommunestyret om fritak fra alle politiske verv vedkommende er valgt til for inneværende valgperiode.
Styret i Vågan Høyre er glad for at vedkommende selv har søkt fritak. Som politisk parti er våre tillits- og folkevalgte helt avhengige av tillit. Derfor er det en klok avgjørelse og fratre sine verv når det er innledet etterforskning for et slikt alvorlig strafferettslig forhold. Dette innebærer ikke at Vågan Høyre tar stilling til skyldspørsmålet.»

Rådville

Vågan Arbeiderpartis ordførerkandidat, Hugo Bjørnstad sa dette til Lofotposten torsdag:
– Når en slik situasjon oppstår, er det en tragedie fra A til Å for dem det gjelder. Det er ingen hemmelighet at underslagssaken også preger partipolitikken i kommunen. Når det gjelder mistanken om underslag og øvrige forhold er dette en sak for politiet og rådmannen. Økonomisk underslag og mislighold er straffbart, men det er også et brudd på alt av tillit som er vist de det gjelder.
Hva vil dere gjøre?
– Jeg må innrømme at vi er rådville om hvordan vi skal håndtere denne saken. Vi har bedt om eksterne råd og bistand, og vi er opptatt av å handle korrekt, sier Bjørnstad.
 

Kommentarer til denne saken