Gå til sidens hovedinnhold

To anmeldt for underslag i Vågan

Mistenkt for å ha tømt 300-400.000 fra bankkonto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er mistanke om underslag i Vågan kommune. Kontrollutvalget anbefaler at to personer anmeldes. Det dreier seg om beløp i størrelsesorden 300.000 til 400.000 kroner.

Midtre-Hålogaland Politidistrikt bekrefter at det er innkommet en anmeldelse fra Vågan kommune. Kontrollutvalget i Vågan hadde møte på tirsdag, og det var i dette møtet besluttet å gå til det alvorlige skrittet å anmelde to ansatte.
I vedtaket fra Kontrollutvalget heter det at utvalget anbefaler Vågan kommune å anmelde de to med bakgrunn i mistanke om underslag og manipulering av regnskap for 2014 og 2015.

Sitter i avhør


Politiadvokat Mona Madsen sier til Lofotposten at anmeldelsen er mottatt, og at etterforskningen allerede er i gang blant annet med avhør av personer.
Madsen vil ikke si mer før man vet hva som kommer fram i avhørene. Hun vil heller ikke si noe om størrelsen på underslaget.
I papirene fra Kontrollutvalget heter det at revisjonen foretok en gjennomgang av nummerert brev av 30.4.15. Det ble orientert om underslag i bankkonti, og utvalget vil derfor umiddelbart anmelde saken. Det er pr. dags dato ikke midler på den aktuelle bankkontoen som kan overføres til Vågan kommune.

Flere hundre tusen
 

Signar Ringkjøb som er leder i Kontrollutvalget bekrefter at utvalget enstemmig har anbefalt anmeldelse av de to personene det gjelder.
– Hvor mye penger dreier det seg om?
– Det er snakk om 3-400.000 kroner, så langt vi mener å ha oversikt over. Bankkontoen det dreier seg om er tømt, sier Ringkjøb.
Etter det Lofotposten har grunn til å tro har en av de to personene innrømmet underslag.
Ordfører Eivind Holst har sendt oss følgende uttalelse fra Vågan kommune:
Vågan kommune ivaretar to forhold til de angjeldende personer. Det ene forhold er som ansatte i Vågan kommune. Ordfører og rådmann ivaretar dette i den videre prosessen. I første omgang vil det være viktig å bistå politiet i deres arbeid, og ivareta berørte ansatte og avdelinger.

Kommentarer til denne saken