Gå til sidens hovedinnhold

Kommuneoverlegen i Harstad etter 14 smittede på åtte dager: - Vi har ikke full kontroll

Harstad er rammet av et større utbrudda av covid-19.

Kommuneoverlege Jonas Holte opplyser i en oppdatering på Harstad kommunes facebook-sider torsdag kveld at utbruddet i byen vokser.

- I dag har vi fått vårt 14. tilfelle med covid-19-smitte på åtte dager. Vi har nærmere 200 personer i karantene – inkludert 50 elever fra Heggen videregående skole.

Utbruddet startet med en smittet pasient ved UNN i Harstad. Holte viser til at det enda ikke er full kontroll over utbruddet.

-Det er gjennomført flere hundre tester, og vi venter enda svar på flere tester. Kommunens smittesporingsteam jobber godt sammen med sykehusets ansatte. Vi håper å få kontroll på smittesituasjonen, siden vi kjenner smitteveien til de smittede. Men selv om smittesituasjonen er uavklart, snakker vi om ett og samme utbrudd, som vi gjennom testing, isolering, smittesporing og karantene håper å kunne slå ned før den brer seg til kommunens befolkning generelt.

Kommunelegen slår også fast at det ikke er mistanke om skjult smitte utenfor det konkrete utbruddet.

- Vi vurderer fortløpende utviklingen av smitteutbruddet og om det er nødvendig å innføre enda strengere lokale smitteverntiltak enn de vi har i dag.

Les også

Smitteutbrudd ved UNN Harstad – 20 ansatte i karantene

Kommentarer til denne saken