Komplett maritimt tilbud etter oppkjøp

Knut Krogstad og Jens Petter Hovde i Lofoten Sveiseindustri sin slipphall der man heretter også kan tilby både marine motorer og kraner til kystflåten.

Knut Krogstad og Jens Petter Hovde i Lofoten Sveiseindustri sin slipphall der man heretter også kan tilby både marine motorer og kraner til kystflåten. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lofoten Sveiseindustri på Hjellskjæret i Svolvær har til nå vært en sveisebedrift, men nå kan man tilby et totalkonsept til hele kystflåten.

DEL

Lofoten Sveiseindustri AS har vokst jevnt og trutt, satset på slipphall over første slippen, ny verkstedskai, og er i ferd med å bygge sin andre slipphall over nyslippen.

Men hele tiden har man vært en tradisjonell sveisebedrift.

Knut Krogstad sier at bedriften i flere år har lett etter løsninger der man kunne bli en totalleverandør til kystflåten.

– Men det konseptet vi har manglet har vært et agentur for båtmotorer, med både salg, montasje og vedlikehold og service som vil bety et komplett kundetilbud for kystflåten.

Det har bedriften endelig lykkes i å skaffe seg, og det skjer i samarbeid med Hovde Båtservice, som har agentur for marine båtmotorer, men også dekkskraner til fiskeflåten og andre fartøyer.

– Vi har overtatt agenturene for tyske Deutz, belgiske ABC, franske Baudouin og finske SISU marine båtmotorer.

– I tillegg har vi overtatt agenturet for marine kraner som produseres av italienske HS Marine, kraner som kan brukes i tøffe marine miljøer.

Jens Petter Hovde, som eier Hovde Båtservice, har nådd en respektabel alder av 77 år, men er fortsatt aktiv i yrkeslivet.

– Jeg har ennå arbeidsevne tilbake, god helse og vil gjerne jobbe, så løsningen med å jobbe ved Lofoten Sveiseindustri med de tingene jeg gjorde i Hovde Båtservice, er bra, sier Jens Petter Hovde.

Han monterte sin første marine dieselmotor i et fartøy allerede i 1970, og sitter på en utrolig viktig kompetanse.

– Vi har ikke kjøpt selskapet Hovde Båtservice, men vi har overtatt agenturene for motorer og kraner, noe som gjør at vi i dag har et totalkonsept å tilby kystflåten, både salg, montasje og vedlikehold av marine motorer og fartøykraner, sier Knut Krogstad.

Han sier at det er veldig bra at Jens Petter Hovde er med videre og tilfører bedriften viktig kunnskap, noe nye generasjoner innen Lofoten Sveiseindustri vil nyte godt av her i Svolvær, der vi nå satser for framtiden, sier Knut Krogstad.