– Ungdommene er stolte over bunadene sine

Daglig Leder: Hanne Bolle ved Husfliden på Leknes. Foto: Arkiv

Daglig Leder: Hanne Bolle ved Husfliden på Leknes. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 3 år gammel

Månedene før mai og konfirmasjonstid er ikke overraskende nok en travel tid for Husfliden. Det kan daglig leder ved Husfliden på Leknes, Hanne Bolle, fortelle.

DEL

–I år har vi sydd rundt 50 bunader til konfirmanter. Dette er normalen for oss, sier hun, og legger til at bunaden virker like populær blant ungdommene som den alltid har gjort.

– Vi har ikke merket noen nedgang hos oss. Produksjonen ligger på det jevne. Vi har til og med måttet si nei til noen. Det har med vår kapasitet å gjøre, sier Bolle.

Husfliden på Leknes har syv ansatte, hvorav fem av dem syr bunader.

– Det virker som om ungdommene er stolte over bunadene sine. De gleder seg til å ta den på, og blir både stolt, fornøyd og rak i ryggen når de prøver den. Vi ser det på dem, og det gleder også oss som jobber her, sier Bolle.

Videre forteller Bolle at det går i både Nordlandsbunad og Lofotbunad, mest av sistnevnte. Stadig flere gutter ønsker seg også bunader, men ikke nødvendigvis til konfirmasjonen.

– Det handler mye om at bunader for menn ikke kan sys ut på samme måte. Men vi ser at det stadig blir mer populært til litt voksen ungdom og menn i 25-30-årsalderen, sier Bolle, som avrunder med å ønske alle konfirmanter en fin dag.

Artikkeltags