Konfirmantene samlet inn over 80.000

KLAR: KLAR: Konfirmantene i Buksnes hadde som mål  å sette ny innsamlingsrekord for Fasteaksjonen. Det klarte de ikke, men gjorde likevel en meget god innsats.

KLAR: KLAR: Konfirmantene i Buksnes hadde som mål å sette ny innsamlingsrekord for Fasteaksjonen. Det klarte de ikke, men gjorde likevel en meget god innsats. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Konfirmantene i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes samlet inn over 80.000 til Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjon.

DEL

For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt internasjonale arbeid. Den fikk navnet Fasteaksjonen.

Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, – etter TV-aksjonen.

Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.

Tema for Fasteaksjonen 2018 er Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden.

Konfirmantene i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes stilte opp for denne gode saken. Selv om været var alt annet enn godt på tirsdag, som var innsamlingsdag, så sto ungdommene på.

Diakon Jorun Tetlie i Flakstad og Moskenes forteller om et godt innsamlingsresultat.

-I Moskenes samlet bøssebærerne inn 9711 og det er en liten nedgang i forhold til tidligere. I Flakstad ble det samlet inn 19.151. Det er en liten økning og det vil alltid svinge litt. I det dårlige været er dette et meget godt resultat, opplyser Tetlie. Penger som er kommet inn på Vipps er ikke med på denne oversikten.

Menighetspedagog Hanne Berg i Vestvågøy opplyser at i Stamsund kom det inn 13.408 kroner, mens det I hol kom inn 12.834 kroner.

– I Buksnes kom det inn 26.000 kroner. Det er rundt 10.000 mindre enn i fjor. Vi vet at mange ga via Vipps i år men har ikke fått tak i beløpet enda. Skal bli spennende å se hvordan det slår ut for Buksnes sin del, sier Berg.

Totalt har konfirmantene i Vestvågøy Vågan og Moskenes bidratt med godt over 80. 000 slik at folk i andre land får rent og godt vann.

Både i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes sendes det en stor takk til alle som bidro med penger, stilte opp som sjåfører eller telte opp penger.

Les også: Konfirmantene stiller opp for godt formål

Artikkeltags