Fra 12. til 14. juni skal Kong Harald og Dronning Sonja besøke Nordland og i den forbindelse tar de også turen til Lofoten.

Værøy, Røst og Moskenes får besøk av kongeparet.

Les også: Kongeparet på Lofot-besøk: – Skal være med på kulturell folkefest 

Kong Harald og Dronning Sonja vil besøke Røst den 13. juni. Kongeparet vil ankomme med kongeskipet «Norge». I forbindelse med besøket inviterer Røst kommune til folkefest på Glea som en arbeidsgruppe har stått bak.

– Hovedarrangementet blir på Glea hvor det blant annet blir demonstrasjon av tørrfiskvraking, sang med barn fra barnehagen og skolen, samt underholdning med Querinioperaen. Mottakelsen og arrangementet på Glea er en folkefest som er åpen for alle. Vi oppfordrer alle til å møte opp. Kongeparet vil deretter bli kjørt opp til et kort besøk i Røst kirke hvor det blir orientering om altertavla og sang med Røstkoret. Kongen og Dronningen skal også signere på en ny stein utenfor kirka til minne om besøket, opplyser Røst kommune.

Foran siste kommunestyret foreslo rådmannen at det ble satt av 100.000 for å dekke utgifter i forbindelse med kongebesøket.

– Arbeidsgruppa har anslått at man vil ha behov for et beløp på rundt 100 000 kr som skal dekke tilrettelegging i havna og ved kirken, nødvendig rydding og flaggpynting av veien fra havna og opp til kirka, samt Eventuelt andre nødvendige tiltak slik at Røst og røstværingene kan vise fram øya fra sin beste side, heter det i rådmannens innstilling.

Kommunestyret gikk enstemmig inn for rådmannens innstilling.

Det avsatte beløp reguleres inn i budsjettet i forbindelse med kommunestyrets budsjettreguleringsvedtak i møte i juni.

Om ettermiddag besøker kongeparet Værøy før de dagen etter tar turen til Moskenes.