Det sier en overlykkelig Kjersti Eline Tønnessen Busch da det onsdag ettermiddag ble klart at Svolvær Alpinklubb fikk 700.000 kroner fra Olav Thon stiftelsen. Pengene er øremerket renovering og utvidelse av skistua i Kongstinden alpinsenter.

Kjersti Eline Tønnessen Busch er styreleder i Svolvær alpinklubb og hun er over seg av glede.

–Det er helt uvirkelig at vi fikk de 700.000 vi søkte om fra Olav Thon stiftelsen. Det er rett og slett fantastisk og utrolig kult, slår hun fast.

Kjersti Eline forteller at skistua er blitt for liten og det trengs en oppgradering.
– Skistua er flor liten og det blir trangt om plassen. Vi tenker å utvide den slik at vi også får vinduer mot Svolværvannet og utsikt mot alle de flotte fjellene. Kjøkken og toalettfasiliteter må også oppgraderes og alt det får vi til nå, slår hun fast.

–Er utvidelsen nå fullfinansiert?

–Ja, nå har vi penger til alt av materialer og til det arbeidet der vi er nødt til å leie inn folk. Alt vi kan gjøre på dugnad gjør vi på dugnad og jeg kan love at den herlige dugnadsgjengen vår er superklar. Dette var virkelig en vitamininnsprøyting, sier skilederen.

–Når begynner dere arbeidet?

–Så snart skisesongen er over starter arbeidet. Planen er alt skal være ferdig i løpet av 2017 og helst så tidig som mulig i 2017, slår hun fast.

Hun forteller at en dugnadsgjeng har lagt klopper rundt Svolværvannet og det er nå blitt en mye brukt tursti for lokalbefolkningen og for turister.

–På sikt kan det bli aktuelt å ha skihytta åpent også i deler av den lyse årstiden. Vi skal uansett legge til rette for at turgåere kan bruke toalettfasilitetene ved anlegget, sier Tønnessen som skryter av næringslivet i Svolvær.

–Vi har meget god støtte fra næringslivet i Svolvær. Når vi også tar med driftstilskuddet fra kommunen og dette store beløpet fra Olav Thon stiftelsen ser det virkelig lyst ut. Dette var virkelig tidenes julegave ikke bare for Svolvær Alpinklubb, men for Svolvær, Vågan og ikke minst alle de som bruker anlegget, sier en meget glad Kjersti Eline Tønnessen Busch.

OLAV THON STIFTELSEN

I desember 2013 overførte Olav Thon mesteparten av sin eiendom – aksjer i Olav Thon Gruppen AS, verd 25 milliarder kroner – til Olav Thon Stiftelsen. Stiftelsen har til formål å utøve et stabilt og langsiktig eierskap i Olav Thon Gruppen AS og dets underliggende virksomheter langs de hovedlinjer som Olav Thon har lagt til grunn for sin forretningsdrift, samt å utdele midler til allmennyttige formål.
Det kan årlig deles ut inntil 50 millioner kroner – i eksepsjonelle tilfeller inntil 100 millioner – til allmennyttige formål definert i stiftelsens vedtekter.