Mars måned er bakken normalt i full drift, og det var den sist helg. For andre året på rad arrangerte Svolvær Alpinklubb Kongsrennet.

Det kom deltakere fra Mo i Rana, Sulitjelma, Ankenes, Narvik, Harstad og Sortland for å delta.

- 132 løpere stilte til start og Svolvær alpinklubb stilte med hele 56 løpere.  Det ble kjørt slalom på lørdag og storslalom søndag i det som trolig er Nord-Norges tøffeste og mest krevende slalomtrase. De tøffe forholdene medførte mange fall og utkjøringer fra både løpere utenfra og på hjemmebane, men vi hadde ingen skader og sikkerheten var god, forteller Tryge Bjørgaas i Svolvær Alpinklubb.

Været og føret medførte at storslalom på søndag for de eldste aldersklassene måtte avlyses.

- Men ellers var både vi og de tilreisende svært fornøyd med arrangementet.  Foreldre og bakkemannskap var i sving hele fredag kveld og fra tidlig på morgenen lørdag og søndag for å klargjøre bakke, løype og kafédrift, fortsetter Bjørgaas.

Lørdag kveld var ca 250 løpere og foreldre samlet på Thon for løpermiddag og premieutdeling.

- Svolvær alpinklubbs egne løpere gjorde en strålende innsats og Ansgar Kristiansen kjørte inn til 1. Plass i slalom i klassen U14 , Tobias Nergård til 3. Plass i slalom U14 , Cornelia Størmer 3.plass i jenter U14 og Linus Bjørgaas til 2. Plass i storslalom gutter U12, skryter Bjørgaas.

Bildeserie

Bildeserie Kongsrennet