Det sier leder i Svolvær alpinklubb, Kjersti Tønnessen Busch, og legger til:

– Det er også et miljøaspekt ved å gi utstyr nytt liv hos noen andre. Slalåmutstyr er av god kvalitet og kan vare i mange år.

Stor etterspørsel

Fredag oppfordres alle som har utstyr som ikke brukes eller er vokst fra om å levere inn dette til klubben, slik at det kan selges på klubbens bruktmarked lørdag.

– Utstyr vi ønsker å få inn er ski, sko, bindinger, kjøredresser, staver, hjelmer og beskyttelse. Utstyret må være i god stand uten mangler som påvirker sikkerheten, sier Tønnessen Busch.

25 prosent av inntektene tilfaller klubben, mens resten går i lommen til selgeren.

– Utstyret blir omsatt for en overkommelig pris. Erfaringene vi har gjort oss fra tidligere viser spesielt at alt utstyr som vi får inn til barn blir solgt igjen. Det er stor etterspørsel, slår hun fast.

På bruktmarkedet vil klubben stille med trenere for å veilede kjøpere til å finne utstyr som passer til den enkelte.

Les også: Svolvær Alpinklubb var største tilreisende klubb og bet godt fra seg i Narvik

Feirer 50 år

– Det nærmer seg ny sesong og det er på tide å gjøre klart neste sesongs utstyr. Inntektene kommer godt med til klubben. Vi driver hundre prosent på dugnad, men det er store utgifter knyttet til å drive anlegget. I år fikk vi støtte fra kommunen, og det har vist seg å være helt nødvendig, sier Tønnessen Busch.

Neste år fyller Svolvær alpinklubb 50 år, som vil bli behørig markert sesongen gjennom.

– I forbindelse med jubileet vil vi gå ut til lokalt næringsliv i jakten på sponsorer. Det dreier seg ikke om store beløp, men vi tror mange ser verdien av Kongstinden alpinsenter. For å drive godt trenger vi midler, konkluderer lederen.

Les også:

Bildeserie

Bildeserie Kongsrennet