For vel en måned siden løsnet drivhjulet fra heisstasjonen i alpinbakken på Sortland, og to unge menn ble skadet. Nå jobber klubben med å skaffe nok penger til å investere i ny heis. Dette vil Svolvær alpinklubb hjelpe til med. Derfor har de valgt at inntektene fra alpinanlegget på lørdag skal gå til naboklubben i øst.

Koster krefter

– Vi vet hva det koster av krefter å drive dugnad. Det er selvfølgelig vondt for de det gjelder, men også for klubben. Det koster å komme tilbake etter noe sånn, forteller leder i Svolvær alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen-Busch.

Hun beskriver klubben i Vesterålen som Svolværs nærmeste støttespiller.

– Vi er jo en ny klubb, selv om vi har lang historie. Sortland har vært vår nærmeste støttespiller og tatt oss med på renn og samlinger, og hjulpet oss med opplæring av trenere, forklarer Tønnessen-Busch.

Hun mener at hjelpen de gir på lørdag blir av den symbolske sorten.

– Det er jo en stor kostnad, og hjelpen vår blir mer i symbolsk forstand. Men jeg håper det viser at vi bidrar på den måten vi kan. Og at dette kan være en håndsrekning som hjelper på moralsk, sier hun, og viser til at alpinmiljøet i Nord-Norge er lite.

– Vi er avhengig av hverandre, vi blir ikke gode hvis vi ikke har noen å trene og konkurrere med, mener hun.

– Blir rørt

– Det er fantastisk å se hvordan de stiller opp for oss. Jeg blir rørt, forteller Marita Svartsund, leder i Sortland alpinklubb.

Hun mener dette viser hvor tett og sammensveiset alpinmiljøet i nord er.

– Dette er et fantastisk tiltak, som viser hvor tett vi er hverandre, mener hun.

Sammensveiset

– Vi har hatt et godt samarbeid og forhold over mange år. vi føler at vi drar lasset i lag i klubbene, forteller sportslig leder i Sortland alpinklubb, Kim Ruben Larsen.

Nyheten om at naboklubben skal donere omsetningen til ny heisstasjon i blåbyen kom overraskende.

– Vi er veldig takknemlig, det er rett og slett vanskelig å sette ord på hva jeg føler. Jeg blir litt rørt og veldig ydmyk, forklarer han.

Han forteller videre at da ulykken inntraff ble klubben satt ut av spill, da fikk de se hvor sammensveiset miljøet i regionene er.

– Vi har fått tilbud om å komme å trene både i Svolvær og i Harstad, og alle med sesongkort hos oss har fått tilbud om å stå i Fjellandsbyen i Målselv. Det viser at klubbene står sammen.

Sortland alpinklubb satser på å få ny heisstasjon på plass til neste sesong. Larsen anslår at prisen vil bli over en million kroner.

– Det er mye mulig at vi tar turen til Svolvær på lørdag, forteller Larsen og oppfordrer lofotinger og vesterålinger om å ta turen til Kongstind alpinsenter.