Ole Edvard på førjulsturnè for syvende gang

Juletiro: Elisabeth Andreassen, Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli Tangen er klar for å skape julestemning landet rundt. Foto: presse

Juletiro: Elisabeth Andreassen, Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli Tangen er klar for å skape julestemning landet rundt. Foto: presse

Artikkelen er over 5 år gammel

Med sin førjulsturnè har Ole Edvard Antonsen skapt julestemning i Lofoten mange ganger før. I år har han også to fantastiske gjester med seg på konserten i Lofotkatedralen.

DEL

Ole Edvard Antonsen har skapt tradisjon med sin egen førjulsturne «Desemberstemninger.» For syvende gang reiser han på førjulsturne rundt om i landet og opptrer i kirker og kulturhus. Torsdag 26. november tar han med seg turneen og kommer til Lofotkatedralen i Kabelvåg.

– Publikum kan forvente seg alt fra den klassiske jula til den intime pepperkakejula med Prøysen og Disney, sier den dyktige trompetisten og musikeren.

Kvinne på laget

I år har Antonsen med seg to velkjente artister på turneen. Didrik Solli Tangen er med for fjerde år på rad, mens Elisabeth Andreassen er ny for årets «Desemberstemninger.»

– Med en kvinne på laget får vi et større repertoar. I tillegg har hun en fantastisk stemme, sier Antonsen og legger til: – Det er 30 år siden jeg var med på Bobby Socks sin turne. Dette blir jo et slags jubileum for meg og Elisabeth, ler han.

Antonsen og Andreassen er gamle kjente og har samarbeidet musikalsk ved mange ulike anledninger.

Stas

I løpet av turneen skal Antonsen og resten av gjengen opptre fra Alta i nord til Kristiansand i sør. På 31 dager skal de holde hele 40 konserter.

– Det er veldig stas å reise rundt i Norge og oppleve vårt landstrakte land. I tillegg er jeg med å skape julestemning, samtidig som jeg får stemning selv, sier Antonsen.

Trompetisten har hele ti mann med seg på ferden, og sammen kjører de bil som i gamle dager. De reiser i snitt 30 til 40 mil hver dag.

– Som soloartist reiser jeg mye alene. På denne turneen får jeg reise sammen med andre, og det er jo veldig sosialt.

Fullt hus

Antonsen gleder seg til å komme til Lofoten.

– Lofotkatedralen er veldig fin. Vi har jobbet med denne turneen lenge og vi har øvd masse. Vi har mer repertoar enn tidligere også, faktisk litt for mye. Alt er ikke helt spikra enda, men det blir, sier en hemmelighetsfull Antonsen.

Selv om Lofotkatedralen er stor med 1000 billetter tilgjengelig, anbefaler han folk å være tidlig ute med å skaffe seg billett. Allerede 14 dager før konserten var 200 billetter solgt.

– Til konserten på Gravik i Nord-Trøndelag valgte de å legge ut alle billettene på forhåndssalg. Det var kjempelang kø utenfor den lokale Coopen da de åpnet billettsalget, og i løpet av 40 minutter var både billettene til konserten og ekstrakonserten utsolgt, ler Antonsen før han legger til:
– Så det gjelder å være tidlig ute selv om Lofotkatedralen er stor, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken