Pianist Leif Bendix Jørgensen feirer sine 95 år med konsert

KONSERT: På lørdag holder tre generasjoner, med Sigurd Jørgensen Eide, Åsta Jørgensen og Leif Bendix Jørgensen, familiekonsert i Borge kirke.

KONSERT: På lørdag holder tre generasjoner, med Sigurd Jørgensen Eide, Åsta Jørgensen og Leif Bendix Jørgensen, familiekonsert i Borge kirke. Foto:

På lørdag holder tre generasjoner, fra samme familie, konsert i Borge kirke.

DEL

Den eldste er pianisten Leif Bendix Jørgensen (95) som debuterte som konsertpianist for over 77 år siden. Han er også kjent fra musikkonkurransen «Kontrapunkt» på NRK, hvor hans lag vant flere utgaver i 1960- og 70-årene.

Med på gratiskonserten er hans datter Åsta Jørgensen og hennes sønn Sigurd Jørgensen Eide. Åsta er 3. konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester. Sigurd studerer musikk ved NTNU i Trondheim.

Familierelasjoner har gjort at Leif Bendix har vært i Lofoten flere ganger. For noen år siden prøvde han det nye flygelet i Borg kirke, noe han beskriver som usedvanlig godt, og fikk lyst til å holde konsert her.

– Det blir veldig godt å spille her. Vi har mye underholdning i å spille sammen. Dessuten kommer det enda en meget dyktig fiolinist, som også er en del av familien. Jeg tror det blir meget høy kvalitet på konserten, forteller pianisten.

Selv fyller han 95 år i høst, og Åsta og hennes mann har også runde tall i år.

– Dette er en kombinasjon av konsert og familiesammenkomst, forteller han.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags