Skreikonsert: Willy vil kokkelere i takt med musikken

PÅ SCENEN: Onsdag stiller Willy Ryan på scenen for å tilberede skrei, mens Arktisk filharmoni fremfører skreikvintetten.

PÅ SCENEN: Onsdag stiller Willy Ryan på scenen for å tilberede skrei, mens Arktisk filharmoni fremfører skreikvintetten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag 20. mars inviterer Meieriet kultursenter til konsert der det både serveres musikk og skreimølje.
Det er en pianokvartett fra Arktisk Filharmoni som tar turen til Leknes denne vinterkvelden mitt i skreisesongen. Det vil si en pianist samt fire strykere 2 fioliner, bratsj og cello.

– På programmet står Pavel Karmanovs «Skreikvintett» eller «Forellenkvintett» som den egentlig. Denne pianokvintetten er et fornøyelig og morsomt verk, som inkluderer både film med lydeffekter og tilberedning av fisk mens musikken spiller! Når «skreikvintetten» er framført, og fisken tilberedt, vil både musikere og publikum få servert hver sin tallerken med fersk skreimølje som vi spiser sammen. Maten tilberedes og serveres av elevene ved kokk- og servitørlinja på Gravdal – det hele under ledelse av Willy Ryan, sier Jann-Magne Kasteng-Jakobsen som er arrangementsansvarlig på Meieriet.

Willy vil også være på scenen.

– Han vil steke og brase i takt med musikken. Han gleder seg, og det gjør vi og, sier Kasteng-Jakobsen.
Etter skreimåltidet går musikerne fra Arktisk Filharmoni på scenen igjen og spiller Robert Schumann: pianokvintett Es-dur. Musikken er brukt i flere kjente film, blant annet Ingmar Bergmans «Fanny og Alexander».

Artikkeltags