Marianne Drønnesund bor i Brattvåg på Sunnmøre. Tidligere denne uka vant hun billetter til julekonserten «Stille natt, hellige natt» som skal være i Lofotkatedralen i Kabelvåg den 26. november.

– Jeg svarte på en annonse som jeg trodde gjaldt konserten som skal holdes i Ålesund. Så jeg sa til hun som informerte meg om at jeg hadde vunnet billettene at det måtte være en feil. Hun svarte at «nei, du var nok den heldige », forteller Drønnesund.

Drønnesund har aldri vært i Lofoten før og skal heller ikke opp før jul. Hun bestemte seg dermed for å gi billettene videre til noen som kunne ha glede av dem.

– Jeg ville være litt god før jul. Det er fint å kunne glede noen, mener sunnmøringen.

Til en venn

Vinneren la ut poster på to forskjellige facebook-grupper i Lofoten med spørsmål om noen visste om noen som kunne trenge en oppmuntring før jul, og fikk napp.

– Jeg fikk en del respons. Ei dame lurte på ikke venninna hennes kunne få billettene. Personen som kontaktet meg fortalte at venninna hadde dårlig råd for tiden, og mente hun kunne ha glede av billettene, forteller hun, og legger til:

– Jeg synes det er særlig koselig at hun ikke spurte om å få dem selv, men om venninna kunne få dem.

Ei dame i Lofoten kan dermed vente seg en overraskelse i posten. Hun vet enda ikke at billettene er på vei til henne.

- Fantastisk

Personen Drønnesund har hatt kontakt med ønsker ikke stå fram med navn, men sier dette til Lofotposten:

– Jeg vil gi dem videre til noen som ikke har råd til å kjøpe en slik billett. Jeg håper hun hun som får billettene kan få oppleve noe fint. Det er fantastisk av Marianne Drønnesund å gi bort disse billettene. At min venninne får dem syns jeg er helt topp.

Billettene ble sendt onsdag morgen.

– Det er kjekt at de kan bli brukt. Jeg tror det blir en fantastisk flott konsert, sier Drønnesund.