Det sier Halvdan Sivertsen til Lofotposten.

Fredag holder han konsert ved Arbeideren i Kabelvåg i forbindelse med arrangementet Folkefest for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja i regi av Folkeaksjonen.

Støtter saken

Han legger ikke skjul på at budskapet til folkefesten er en viktig faktor og grunnen til at han takket ja til forespørselen.

– Jeg støtter saken hundre prosent, og da er det fint å kunne stille opp. Det er ikke ofte jeg har anledning i en travel hverdag, men her passet det veldig godt. Det i budskapssammenheng jeg kommer, men vi skal også ha det hyggelig og morsomt, understreker artisten.

Sivertsen er krystallklar på at han er motstander av oljeboring og konsekvensutredning.

– Jeg er helt imot det. Disse områdene er spesielle i så mange sammenhenger at her må oljen holde seg unna. Olje er et tidsbegrenset fenomen som er på vei ut, og da er det meningsløst å utsette så sårbare områder for oljeaktivitet, sier Sivertsen, som har spilt på folkefest tidligere i regi av Natur og Ungdom.

Han håper mange støtter opp om arrangementet som varer fra fredag til lørdag.

Hva kan publikum forvente seg? Blir det «Kjærlighetsvisa» og «Sommerfuggel i vinterland?»

– Det skulle ikke forbause meg om det blir begge de låtene, flirer Sivertsen, og legger til:

– Repertoaret er ikke satt opp, men det er viktig å vinkle det mot den fantastiske naturen vi lever i. Litt humor og tull blir det selvsagt også. Det er alltid en glede å komme til Lofoten. Det er noe av det fineste i hele verden, skryter artisten fra Bodø.

– Viktig med forbilder

Bente Lorentzen i Folkeaksjonen beskriver folkefesten som en stor familie og felles markering for alle som ønsker ei oljefri fremtid i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Det er alltid en glede å komme til Lofoten. Det er noe av det fineste i hele verden.

Halvdan Sivertsen

 

– Dette er hvordan vi viser politikerne at det er et stort folkelig flertall for å holde områdene fri for oljeutvinning, sier hun.

I tillegg til konserter blir det også politisk debatt, aktiviteter for barn og appeller.

Lorentzen mener det har en viktig verdi både underholdningsmessig og symbolsk at Sivertsen stiller opp.

– At artister som Halvdan stiller opp betyr veldig mye. Det er viktig med forbilder som snakker på en annen måte enn politikere og oss som har jobbet med dette lenge gjør.

I fjor var Halvdan Sivertsen et av trekkplasterne på Lamholmenfestivalen i Svolvær. I år går festivalen av stabelen samme dag som artisten spiller i Kabelvåg.

– Det har vi tenkt over, og det er ikke med vilje. Vi tenker at arrangementene er så forskjellige at det kan gi en merverdi. Vi ønsket at Halvdan skulle spille lørdag formiddag før programmet til Lamholmen starter, men det hadde han ikke mulighet til. Vi håper at de som ønsker det kan få med seg både folkefesten og Lamholmenfestivalen, sier Lorentzen.