De yngste som skal få oppleve feststemning på Leknes er de eldste barna i barnehagene på Vestvågøy. Ungene som er inne i sitt siste år i barnehagen, inviteres til barnetog og sirkus i Meieriet kultursenter siste dagen i august med "Plutselig Sirkus", som er Morten Uglebjerg Norli og Anna Nerdrum Bøgwald med venner.

- Vi hadde barnetog med underholdning i 2019, og går et steg videre med sirkus i år inne i kultursenteret. Også de mindre skal få ta del i folkefesten som Høstvekka og Lofoten Countryfestival er, sier leder for festivalen, Reidar Samuelsen.

Ungdoms-blanding

Vestvågøys ungdomsskoleelever blir også invitert til Meieriet kultursenter, første dagen i september, for å høre noe som kanskje er en mer musikalsk sjeldenhet, country-rap. Det er duoen Hagle, André Jensen og Olav Tokerud fra Mysen i Østfold, som står på scenen for å kombinere den eldre stilarten med et mer ungdommelig musikalsk uttrykk.

Duoen kombinerer rap og moderne trommer med folkelige instrumenter som banjo, fele og gitar, og debuterte høsten 2020 med låten "Traktor". Til Nordlands nest største landbrukskommune kommer de med tekster som er inspirert av oppvekst på bygda i Østfold.

- Hagle-konserten er et samarbeidsprosjekt mellom Lofoten Countryfestival, Meieriet kultursenter og Vestvågøy kommune, hvor Meieriet og skolene står for lokalet, lyd og transport. I tillegg har vi med Sparebank 68 grader og Samfunnsløfte fra Sparebank 1 med på laget. Til tross for forholdsvis store kostnader til honorar og reiser så gjør våre sponsorer arrangementene for barn og unge mulig, sier Samuelsen.

Frivillig arbeid

Lofoten Countryfestival eies av IL Blest, og ifølge Samuelsen skal barn og unge i Vestvågøy nyte godt av festivalen i form av penger til frivillig arbeid.

- Inntektene fra festivalen går i sin helhet til frivillig arbeid på Vestvågøy, og til å drive Blesthallen. Vi ønsker å være en bidragsyter til å skape trivsel og aktivitet i hele kommunen. Vi ønsker også å gi barn og unge en opplevelse under festivalen. Derfor gjør vi litt ekstra, sier Samuelsen.

Hovedattraksjonen under countrygallaen i Lofothallen 3. september er amerikanske Mavericks. På scenen står også velkjente Steinar Albrigtsen. Festivalen avsluttes med kirkekonsert i Borge kirke 4. september, der en del av artistene deltar.