Koronakrisen har gitt dramatisk fall i henvendelser om å bli fosterhjem

Etter at korona-krisen slo til for fullt, har antall henvendelser i Nord-Norge om å bli fosterhjem, falt fra i snitt ti i uken til null. Samtidig øker behovet for trygge hjem for utsatte barn.

DEL

Det skriver Arctic Race of Norway i en pressemelding.

Verdensmester i landeveissykling, og Arctic Race of Norway-ambassadør, Thor Hushovd, hadde fredag et videomøte med regiondirektør Pål Christian Bergstrøm i Bufetat.

Bakgrunnen for møtet er den kraftige reduksjonen i antall henvendelser om å bli fosterhjem for barn og unge som trenger trygghet i hverdagen, etter at koronakrisen slo til for fullt.

– Vi har gått fra en situasjon med cirka ti henvendelser i uken i Nord-Norge til full stopp, med null henvendelser de siste ukene, sier Bergstrøm i pressemeldingen.

Aldri opplevd lignende fall

Bufetat er den ikke-kommersielle samfunnspartneren til Artic Race of Norway. De bruker sykkelrittet til å rekruttere fosterhjem. Hele landet deltar nå i en dugnad for å dempe virkningene av korona-pandemien.

Arctic Race of Norway ønsker nå oppfordre folk til å melde seg som fosterhjem.

– Dette er vårt bidrag i dugnaden. Vi ønsker å sette fokus på behovet for fosterhjem slik at folk kanskje vurderer noe de ellers ikke hadde kommet på. Alle kan i alle fall gjøre litt, ved å spre denne videoen (kan sees i videovinduet øverst), som forhåpentligvis bidrar til økt bevissthet om temaet, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway.

Bufetat opplyser at de aldri har opplevd et slikt fall i henvendelser før. De har i en normalsituasjon behov for å rekruttere 150 fosterhjem i Nord-Norge og om lag 1000 fosterhjem i Norge årlig.

Artikkeltags