Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmitte i Hadsel: Har du vært på disse stedene? Da bør du være oppmerksom

– Smittesporingen etter de siste koronatilfellene i Hadsel og Andøy gjør at vi går ut med informasjon om spesifikke steder og tidspunkter, skriver Hadsel kommune i en pressemelding.

Nå opplyser kommunen om at hvis du har vært på et av disse stedene, i tidsrommet som er oppgitt, kan du ha vært utsatt for smitte, og skal forholde deg som følger:

Rema 1000 Melbu: Mandag 7. desember mellom klokken 16:00 og 23:00 samt onsdag 9. desember mellom klokken 16:00 og 23:00.

– Var du innom på disse tidspunktene bør du minimere sosial kontakt til og med fredag 18.12, men du er ikke i formell karantene og kan for eksempel være på jobb. Ved selv de mildeste symptomer skal du isolere deg umiddelbart, og teste deg så snart som mulig. Dersom du var på butikken før kl. 1600 disse dagene, trenger du ikke gjøre noe spesielt ut over de vanlige smitteverntiltakene.

Apotek 1 Stokmarknes: Fredag 4. desember mellom klokken 12:00 og stengetid.

– Du skal være i karantene til og med søndag 13. desember, uavhengig av eventuell negativ test. Dersom du var på apoteket før klokken 12:00, eller en annen dag, trenger du ikke teste deg.

Som nevnt over, ved selv de mildeste symptomer, ber kommunen deg kontakte koronatelefonen på 417 04 502 for å avtale testing. Koronatelefonen vil bli bemannet ytterligere opp fredag 11.12 og er åpen fra 08.30 – 11.30 og 12.30 – 15.00.

Torsdag fikk Hadsel kommune melding fra laboratoriet i Bodø om én ny pasient med koronasmitte. I Andøy er det også et nytt tilfelle, som ikke kan knyttes til kjent smitte på Andøy. Smittesporing viser at det er flere nye nærkontakter for smittetilfellet i Hadsel og at smittetilfellet på Andøy kan knyttes til smitte i Hadsel.

LES OGSÅ: Nå har Vågan fått svar på prøvene av nærkontaktene

– Det er sammenheng mellom alle disse tilfellene. Men tidligere denne uken var de fleste smittede allerede i karantene. Da ble det få nye nærkontakter. Det er ikke tilfellet denne gangen, det er smittede som ikke var i karantene, og vi har nå en rekke nye nærkontakter. Den beste forklaringen vi har på de siste tilfellene er at folk er smittet gjennom å ta på samme overflate. Vi kan ikke utelukke at den varianten av viruset vi har smitter via overflater lettere enn vanlig, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Det siste smittetilfellet i Hadsel er knyttet til Voksenopplæringa på Melbu og alle ansatte og elever er nå satt i karantene. Det samme er enkelte ansatte på Rema 1000 på Melbu. Apoteket vil holde åpent med visse tilpasninger.

– Det vi ser nå er svært alvorlig og det er en annen situasjon enn vi har sett de siste dagene. Nå er situasjonen uoversiktlig og det er all grunn til å være ekstra nøye med lite sosial kontakt og smittevernregler de neste dagene, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

I tillegg til de to positive testene, er det tre nye positive hurtigtester. Disse er på kjente nærkontakter og får ikke konsekvenser. Til sammen er det nå dermed 24 bekreftet smittede i Hadsel. Smittesporing og testing av nærkontakter pågår nå for fullt. Hadsel kommune vil orientere fortløpende om smitte og tiltak på hjemmeside, Facebook og i media, opplyser kommunen.

Les også

Ansatt på Jordpærpikene med positiv koronatest

Kommentarer til denne saken